Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Akbank, 2021 yılında 4 milyar 513 milyon TL vergi karşılığı ayırarak 12 milyar 127 milyon TL konsolide net kâr elde etti.
Akbank’ın 2021 yılı finansal performansı üzerine açıklamada bulunan Genel Müdür Hakan Binbaşgil, “2021 küresel ekonominin toparlanması açısından daha olumlu bir yıl oldu. Hükümetlerin ve merkez bankalarının salgının kritik zamanlarında attığı adımlar en kötü ekonomik senaryoların gerçekleşmesine engel olurken, toparlanmayı da önemli ölçüde rayına oturttu. Ülkemiz de hem başarılı aşılama kampanyası hem de sağlıklı aşı tedarik kanallarıyla açılma ve toparlanma işaretleri veren ülkelerden biri olarak öne çıktı. Türk Bankacılık Sektörü ise güçlü görünümünü 2021 yılında da sürdürdü. Yüksek sermayesi, güçlü likiditesi ve nitelikli çalışanlarıyla Akbank da 2021 boyunca Türk ekonomisini desteklemeye devam etti.”
“2021 yılında ekonomimize 485 milyar TL kredi desteği sağladık”
Binbaşgil, Akbank’ın yılsonu finansal sonuçlarıyla ilgili şunları söyledi: “2021 yılında ekonomimize sağladığımız kredi desteğini 397 milyar TL’si nakdi olmak üzere toplam 485 milyar TL seviyesine çıkardık. Toplam mevduatımız 454 milyar TL’ye, aktiflerimiz ise 763 milyar TL’ye ulaştı. %21,1 düzeyine ulaşan güçlü konsolide sermaye yeterlilik oranımızla, sektörümüzdeki en sağlam sermaye yapılarından birine sahibiz. Bu yapıdan aldığımız güçle, reel sektörümüzün gelişimine şirketlerimize sağladığımız kredilerle katkı yapmaya devam ettik. Bankamız bu yıl 4 milyar 513 milyon TL vergi karşılığı ayırarak 12 milyar 127 milyon TL konsolide net kâr elde etti.”
“2021 sürdürülebilirlik hedeflerimiz bağlamında önemli ilerlemeler kaydettiğimiz bir yıl oldu”
“Sürdürülebilirlik yolculuğumuz çok öncelere dayansa da gelişmelere ve değişen ihtiyaçlara paralel olarak 2021 yılında iş stratejimizi ve sürdürülebilirlik anlayışımızı güncelledik. Geniş bir paydaş kitlesiyle yaptığımız çalışmaların neticesinde sürdürülebilirlik faaliyetlerimizde önceliklendireceğimiz dört değer alanı belirledik. Sürdürülebilir finansman, insan ve toplum, ekosistem yönetimi ve iklim değişikliğinden oluşan bu değer alanlarında kendimize uzun vadeli hedefler koyduk. 2021’in sürdürülebilirlik hedeflerimiz bağlamında önemli ilerlemeler kaydettiğimiz bir yıl olmasından dolayı mutluluk duyuyorum. Bu alanlardaki çalışmalarımızla, çevresel ayak izimizi azaltırken, toplumumuza ve doğaya olumlu etkilerimizi daha da artırmaya devam edeceğiz. Bu başarılı yıldaki özverili performansları için Akbanklılara, bizlere duydukları güven için hissedarlarımıza ve diğer tüm paydaşlarımıza teşekkür ederim.”
2.26 ve 2.52 ile tüketici kredisi faiz oranları ile değil de pandemi den dolayı ekonomik sıkıntıda olanlara düşük faiz oranları ile kredi vererek ekonomiye daha çok can suyu ve katkıda bulunmanız daha iyi olurdu diye düşünüyorum.bunu sadece devlet bankalarimiz yapması takdire şayandı.bence geç değil harekete geç haydi şimdi akbank
Ben sizin gibi düşünmüyorum. Bütün bankalar vatandaşı destekliyor ve koşullara göre kredi dağıtıyor. Bir telefon talimatıyla, tahsili şüpheli milyonluk krediyi neden versinler?
Demek onca para bizim cebimizden çıkmış. Bankalar kar ediyorsa halk kaybediyor demek.
Halkb milletin emeklerini birikimlerini koruyamadı.Bir demet maydanoz aldım bu fiyata. Bu düzeni kuran sisteme göre, bankalar aynı zamanda yatırımcısını da, müşterisini de korumak zorunda. Asli görevi, güven ortamı sunarak kaynakları doğru kullanması ve paydaşlarına zarar vermemesi gerekiyor.Halkbank gibi yatırımcısını yüzüstü bırakmadı. 9 yılda neler değişmedi. Yatırım argümanlarının tamamı değerlendi. Halkbank gibi TL olarak değer kaybetmedi.Bu banka bakmak isteyene ayna. Allah yarına bırakır ama yanına bırakmaz kimsenin.
Bankalar hayir kurumumu binlerce insan çalışıyor bankalarda
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.