BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi2020’nin e-ticaret patlaması yerini sağlamlaştırıyor----

2020’nin e-ticaret patlaması yerini sağlamlaştırıyor

2020’nin e-ticaret patlaması yerini sağlamlaştırıyor
11 Şubat 2021 - 16:29 www.finansgundem.com

2020’nin e-ticaret patlaması kalıcı olacak. Global Fashion Group 9 ülkedeki depolarının 6’sını genişletme kararı aldı. Şirketin Eş-CEO’su büyümenin hız kazanmasını bekliyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Gelişen ülkelerde Avrupa devi Zalando’nun yerini alma hedefinde olan Global Fashion Group, pandemi nedeniyle e-ticarette yaşanan yükselişin kalıcı olacağını söyledi. Lüksemburg merkezli şirket, Eş-CEO Christoph Barchewitz’in açıklamasına göre, 2020’nin getirdiği fırsatların büyük bir bölümünü, yeni depolar inşa ederek ya da 9 ülkedeki depolarından altısını genişleterek, altyapı yatırımları için kullandı.

Zalando gibi Global Fashion’ın en büyük hissedarı da, online faaliyet gösteren şirketlere yatırım yapan Kinnevik AB. Global Fashion’ın müşterileri ortalama olarak yılda yalnızca 2,5 kez sipariş veriyor olsa da, Zalando’nun sipariş oranı bunun iki katı. Ancak Barcshewitz’e göre, faaliyet gösterdiği her pazardaki nüfus, Zalando’nun hizmet verdiği müşteri tabanının %1,5’i seviyesinde.

Yönetici, “bu gitmek istediğimiz yeri gösteriyor” dedi. Açıklamasının devamında, “inanıyoruz ki online büyük pay kazanacak ve faaliyet gösterdiğimiz ülkelerde moda alanında en büyük perakendeci olmayı hedefliyoruz. Daha fazla müşterinin daha fazla sipariş vermesi için bir fırsatımız var” ifadelerini kullandı.

Son yıllarda şirket ürün değerinde %20’lik net büyüme hedefledi. Döviz kurlarındaki değişimleri içermeyen bu hedefin ardından şirket, 2019 yılında %23 kazanç açıkladı ve karantinalar birçok fiziki mağazanın kapanmasına neden olurken 2020 yılı için %25’lik tahminde bulundu. Şirket 2020 bilançosunu ve yeni hedeflerini 1 Mart’ta açıklayacak.

Barcshewitz, “umuyoruz ki geçmişteki %20’lik büyümenin ilerisine geçebiliriz” dedi. 2019’un haziran ayında halka arz olan şirket, geçtiğimiz aylarda hisselerindeki %12’lik artışın ardından Almanya’nın en iyi hisseleri arasında yer alıyor. Neredeyse iki kat yükselen Zalando’yla ise rekabetini sürdürüyor. Hisse fiyatları ise 13,33 euro seviyesinde, ve Bloomberg analistlerine göre, %10’luk bir yükseliş payı bulunuyor.

Şirketin yeni büyüme evresi Arjantin, Endonezya ve Filipinler gibi ülkelere odaklanacak. Şirketin lojistik ağına en son katılan Brezilya ise Latin Amerika’nın moda alanında en büyük e-ticaret deposunu bulunduruyor. Büyümenin ikinci safhası ise şimdilik Rusya’da yeni bir depo kurulmasını hedefliyor. Barchewitz, sermaye harcamalarının gelecek yıllarda her yıl için yaklaşık 50 milyon euro seviyesinde olacağını söyledi. Rusya ve Brezilya’daki tesisler için ise toplamda 100 milyon euro yatırım yapılacak.

Nakit zengini

Barchewitz, kasım ayında 120 milyon euro getiri sağladıktan sonra şirketin 400 milyon euro nakdi bulunduğunu ve hiç borcu olmadığını söyledi. 

Bu koşullar şirkete “büyümeye yönelik yatırım yapmak için oldukça güçlü bir pozisyon” sağlıyor. Şirket yeni bir ülkeye veya yeni bir kategoriye girmeye karar verirse, alternatif finansmanın düşünülebileceği söylendi.

Global Fashion Latin Amerika’da Dafiti, Rusya’da Lamoda, güneydoğu Asya’da Zalora ve Avusturalya ile Yeni Zelanda’da The Iconic markası altında faaliyet gösteriyor. Barchewitz, her yeni pazarın, mevcut pazarlara komşu daha küçük ülkeler olması halinde mevcut altyapıyla hizmet verilebileceğini söyledi.

İnternet üzerinden ayakkabı ve giyim alışverişine yönelik değişim o kadar güçlü oldu ki online perakendeciler, tüm moda sektörü geçtiğimiz yıl beşte bir oranında küçülme göstermiş olsa bile fayda gördü. Barchewitz, “moda sektörü pandeminin kazananı olmadı” dedi. Açıklamasının devamında, “sektör olarak kaybettik ancak online bir kanal olarak korona virüsün kazananı olduk” ifadesini kullandı.

AB iflaslar ve sorunlu kredilerle karşı karşıya

 

İtalya yatırımda en çok Türkiye'yi tercih etti

 

Mücevher ihracatı arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)