Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
2016’da İngiltere’nin AB’den ayrılması, Deutsche Bank ve İtalya bankalarının yaşadığı sermaye yeterlilik sorunu, ABD’de Trump, jeopolitik gelişmeler, küresel ekonomik büyümeye dair tedirginlikler piyasalardaki volatiliteyi artıran gelişmeler arasında yer aldı.
2017’de ise yine yüksek volatilitenin olduğu bir yıl geçirebiliriz. 20 Ocak’ta Trump’ın Başkanlık koltuğuna oturmasıyla başlayacak yeni yılda, ABD’nin dış politikada atacağı adımlar, FED’in toplantıları, Avrupa’da seçimler ve İtalyan bankalarının durumunu takip edeceğiz.
Trump’ın göreve başladıktan sonra ticaret anlaşmalarını ortadan kaldırması, Çin’e yüklü gümrük vergisi uygulaması, 3 milyona yakın göçmeni sınır dışı etmesi gibi vaatlerinin ne kadarını hayata geçireceği önemli olacak. Ayrıca ekonomik teşvik paketinin büyüme ve enflasyona yaratacağı etki FED’in yıl içinde öngördüğü 3 faiz artışına ne kadar yakın olduğunu gösterecek.
Avrupa’da 360 milyar euro büyüklüğünde batık kredi sorunu olan İtalya’da, yaşanan krizin daha ciddi boyuta ulaşması ve İtalexit olasılığı euro üzerinde baskı yaratacak. Yıl içinde Almanya, Fransa ve Almanya’da yapılacak seçimlerde muhafazakar partilerin galip gelmesi durumunda, birlikten çıkma referandumları ve birliğin dağılması gündeme gelebilir. Özellikle Fransa ve İsveç, ayrılma senaryolarının en çok konuşulduğu ülkeler arasında. Ayrıca Brexit sürecinin resmen başlayacağını da söylemeliyim.
Ülkemize baktığımızda ise darbe girişimi, not indirimleri, terör olayları, siyasi gelişmeler Türk varlıkları üzerinde negatif bir süreci beraberinde getirdi.
Yurtdışındaki gelişmelerin dışında ülkemizde 2017 yılına Fitch değerlendirmesiyle başlayacağız. Sonrasında anayasa değişikliği ve başkanlık referandumu piyasalar için önemli olacak. Jeopolitik riskler de yine piyasaları etkileyebilir.
Önümüzdeki yıl ekonomik görünümün de dikkatle takip edilmesi gerekiyor. Geçtiğimiz yılın 3. çeyreğindeki daralma sonrası 2017 yılında nasıl bir büyüme göreceğimiz önemli olacak. Yılın ilk aylarında gecikmeli kur etkisi ve son zamların enflasyona yansıyacağını ve baz etkisinin kalkmasıyla enflasyonda %9’lara yükseliş görülebileceğini düşünüyorum. Kurdaki yükselişinde devam etmesi durumunda Merkez Bankası ilk çeyrekte faiz artırımı yapabilir.
2017 yılı Avrupa kaynaklı volatilite, FED kararları, Trump’ın politikaları ve içerideki gelişmeler ile yine hareketli günler geçireceğiz.
sarkuysanı izleyin çok önemli şeyler oluyor inceleyin izleyin****çok önemli**
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.