BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulis2010’da iki Katar bankası gelecek ----

2010’da iki Katar bankası gelecek

2010’da iki Katar bankası gelecek
14 Ekim 2009 - 10:25 www.finansgundem.com

Ekonomist Dergisi'ne konuşan Doha Bank’ın CEO’su R. Seetharaman, gelecek yıl iki Katar bankasının dahaTürkiye'ye geleceğini söyledi.

2010’da iki Katar bankası Türkiye’ye gelecek Körfez sermayesini Türkiye’ye çekme konusunda yapılan girişimler sonuç vermeye başlıyor. Bölge ülkeleriyle karşılıklı ticarette yakın gelecekte ciddi bir ivme yakalanması beklenirken, bu ticaretin finansmanı konusunda önemli potansiyel mevcut. İşte bu potansiyel, Katarlı bankaların da ilgisini Türkiye pazarına yönlendirmiş durumda. Türkiye pazarına giren ilk Katar bankası olan Doha Bank’ın CEO’su R. Seetharaman, geçen hafta IMF-Dünya Bankası Yıllık Toplantıları için geldiği İstanbul’da arkadaşımız Mine Zeybekoğlu’nun sorularını yanıtladı. Son 15 yıldır neredeyse bütün Türk bankalarıyla işbirliği yaptıklarını söyleyen Seetharaman. Katar’da iş yapan çok sayıda Türk şirketine de finansman desteği verdiklerini belirtiyor. Seetharaman’ın verdiği bilgiye göre şu an Türk inşaat şirketlerinin Katar’da yaptığı anlaşmaların tutarı 9 milyar dolar ve bunun yıl sonunda 10 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Karşılıklı ticaret ise yaklaşık 1.5 milyar dolar düzeyinde. Karşılıklı ticari ilişkilerin çok iyi düzeyde olduğunu ve Türk şirketlerinin bölgede çok iyi işler yaptıklarını anlatan Seetharaman, “Biz de temsilcilik açmadan önce 150 milyon dolar olan ticari finansman miktarını, son üç yılda 300 milyon dolara çıkararak ikiye katladık” diyor. Seetharaman, Türkiye’nin, global krizi çok iyi yönettiğini düşünüyor. Dolayısıyla bu dönemde Türk bankalarını kredilerle desteklemeye devam ettiklerini de vurguluyor. 2010 yılında özellikle karşılıklı ticaretin daha da gelişeceğini düşünen Seetharaman, bu yıl sonunda sağlanan finansman miktarını 350 milyon dolara çıkarmayı, 2010 yılında da bunu yüzde 10-15 arttırmayı hedeflediklerini belirtiyor. Türkiye’ye yatırımların artacağını ifade eden Seetharaman, bütün Katar bankalarının, Türkiye’ye gelmek konusunda çok istekli olduğunu belirterek, “İki tanesi için gelecek yıl itibariyle kesin diyebilirim” diyerek, şöyle devam ediyor: “Bu bankalar temsilcilik de açabilirler ya da tüm operasyonel faaliyetlerini de taşıyabilirler. Sıfırdan yatırım tartışılabilir ancak tüm operasyonel hizmetlerini buraya getirerek yerel piyasayı desteklemek istiyorlar.”
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)