<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem2008 krizinin FED Başkanı: Toparlanma da hızlı olacak----

2008 krizinin FED Başkanı: Toparlanma da hızlı olacak

2008 krizinin FED Başkanı: Toparlanma da hızlı olacak
25 Mart 2020 - 16:53 www.finansingundemi.com

Korona virüs küresel ekonomiyi durma noktasına getirirken FED hamleleri piyasalara can suyu veriyor. 2008 krizinin FED Başkanı Ben Bernanke ise bu krizin çıkışının da hızlı olacağı görüşünde

FINANSGUNEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Eski ABD Merkez Bankası Başkanı Ben Bernanke ABD ekonomisinin keskin bir resesyona girdiğini ve bunu hızlı bir toparlanmanın izleyeceğini açıkladı. 2008 finansal krizi sürecinde ABD Merkez Bankası Başkanlığı yapan Bernanke CNBC'ye verdiği röportajda korona virüsün oluşturduğu ekonomik krizin 2008 kriziyle zıt bir biçimde etki gösterdiğini söyledi.

Bernanke korona virüs süreciyle alakalı öngörülerini, "Önümüzdeki çeyrekte çok keskin, kısa, umarım kısa bir durgunluk olacak, çünkü her yer tabii ki kapanıyor" sözleriyle ifade etti. Bernanke daha sonra sözlerine şöyle devam etti: "Kapatma döneminde işgücüne, işletmelere çok fazla zarar verilmezse, bu ne kadar uzun olursa olsun, o zaman oldukça hızlı bir toparlanma görebiliriz."

2008'de patlayan mali kriz sırasında Bernanke, ekonomiyi kurtarma çabalarında FED’e rehberlik etti. Gösterge faiz oranını sıfıra yakın çeken ilk merkez bankası başkanı oldu ve Bernanke başkanlığında FED mevcut krizle başa çıkmak için yeniden canlanan bir dizi programı hayata geçirdi.

Goldman Sachs uyardı: FED önlemlerini arttırabilir

 

Finansal krizde FED'e rehberlik ederken ve Büyük Buhran konusunda otorite olarak kabul edilen Bernanke, mevcut durumun bu iki döneme çok az benzerlik taşıdığını söyledi. Bernanke röportajında krizi "Büyük Buhran'dan çok farklı bir tür" olarak tanımladı. Eski FED başkanı korona virüsünün "insani sorunlardan, parasal ve finansal şoklardan kaynaklandığı” ifadelerinde bulunurken, krizin “panik hissine ve volatiliteye” neden olduğunun altını çizdi. “Bu klasik bir 1930's tarzı depresyondan çok bir kar fırtınası veya bir doğal afete çok daha yakın."

Bernanke’nin yorumlarına göre aslında, mevcut durum, bankacılık sistemindeki sorunların daha geniş bir ekonomiye bulaştığı finansal krizin neredeyse tam tersi. Bu kez, korona virüs nedeniyle ekonomide ortaya çıkan geniş sorunlar bankalara bulaşıyor.

Tüm bu sorunlara rağmen eski FED başkanı mevcut başkan Jerome Powell’ın yaptığı çalışmalardan övgüyle bahsediyor. "Ben FED’in son derece proaktif olduğunu düşünüyorum. Jay Powell ve ekibi gerçekten çok çalışıyor ve bu sorunun altından kalkıyorlar. Bu kapatma döneminde ekonomiyi işlemeye devam etmemize yardımcı olacak bir sürü farklı program kurabileceklerini gösterdiler. Böylelikle her şey açıklığa kavuştuğunda, (FED’in politikaları yürürlüğe girmeden) olacağımızdan çok daha iyi bir toparlanmaya da ulaşacağız."

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • duran25 Mart 2020 17:27

    Hiç kimse gerçekleri vermek istemiyor, g.doğu ve doğu asyadaki üretim dönemi bitti, ucuza olsun hindistan da olsun mantığı da tutmayacak dolayısıyla üretimler kendi ülkelerinde olmazsa olmayacak...reel sektör bu değişimi uzun sürede yaşayacak ve finans sektörü ile hizmet sektörü çok ciddi küçülecek ve bölgesel ekonomik birlikler oluşacak...öyle küresel sermaye piyasası, elektronik para filan hep hikaye olacak dünya tekrar küçük bölgesel iş birlikleriyle hayatına devam edecek....usd ın rezervliği değerini düşürseler bile bitecek...altın bazlı ve diğer kıhmetli maden doğalgaz ve petrol gibi rezervler önem kazanacak...