Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
TBMM Milli Eğitim Komisyonu’nda kabul edilen ve 13 üniversiteyi bölerek 20 yeni üniversite kurulmasını içeren yasa tasarısı, önümüzdeki hafta TBMM Genel Kurulu’na gelecek. Tasarının yasalaşmasıyla 200 bin öğrencinin üniversitesinin değişeceği ortaya çıktı. Bölünecek üniversiteler arasındaki İstanbul, Gazi, Erciyes üniversiteleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından “araştırma üniversitesi” ilan edilmişti. Yeni düzenleme ile bölünerek yeni kurulacak üniversitelere bağlanacak bölümlerin akıbeti belirsiz. 200 bin öğrenci, tasarının kabul edilmesinin ardından üniversitelerini değiştirmek zorunda kalacak. Tasarının kabul edilmesi durumunda üniversitelerden ayrılacak bölümler ve öğrenci sayıları şöyle:
- İstanbul Üniversitesi: Cerrahpaşa Tıp, hemşirelik, Hasan Ali Yücel Eğitim, mühendislik, orman, sağlık bilimleri, spor bilimleri, teknik bilimler, veteriner fakülteleri; ormancılık, sağlık hizmetleri, sosyal bilimler, veteriner, teknik bilimler meslek yüksekokulları; adli tıp, kardiyoloji, nörolojik bilimler, akciğer hastalıkları ve tüberküloz enstitüleri.
Toplam öğrenci sayısı: 90 bin
Taşınacak öğrenci sayısı: 32 bin 225.
- Gazi Üniversitesi: Güzel sanatlar, edebiyat, hukuk, iktisadî ve idarî bilimler, iletişim, Polatlı Fen Edebiyat, Polatlı İlahiyat, sanat ve tasarım, turizm fakülteleri; tapu kadastro yüksekokulu; Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı; adalet, Polatlı Sosyal Bilimler, Polatlı Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulları.
Toplam öğrenci sayısı: 53 bin.
Taşınacak öğrenci sayısı: 19 bin 26.
- Anadolu Üniversitesi: Fen, mühendislik, mimarlık, havacılık ve uzay bilimleri, spor bilimleri fakülteleri; Porsuk, ulaştırma meslek yüksekokulları; fen bilimleri, yer ve uzay bilimleri ve ulaştırma enstitüleri.
Toplam öğrenci sayısı: 61 bin. (Açıköğretim hariç)
Taşınacak öğrenci sayısı: 11 bin 46.
- İnönü Üniversitesi: Su ürünleri, ziraat fakülteleri; sivil havacılık yüksekokulu, Arapgir, Akçadağ, Battalgazi, Darende Bekir Il Doğanşehir Vahap Küçük, Kale Turizm ve Otel İşletmeciliği, Hekimhan Mehmet Emin Sungur ve Yeşilyurt Meslek Yüksekokulları.
Toplam öğrenci sayısı: 38 bin.
Taşınacak öğrenci sayısı: 3 bin 336.
- Erciyes Üniversitesi: Seyrani Ziraat, veteriner fakülteleri; uygulamalı bilimler yüksekokulu; Bünyan, Develi Hüseyin Şahin, Pınarbaşı, Mustafa Çıkrıkçıoğlu, Safiye Çıkrıkçıoğlu, sosyal bilimler, Tomarza, Yahyalı, Kayseri Meslek Yüksekokulları.
Toplam öğrenci sayısı: 54 bin.
Taşınacak öğrenci sayısı: 14 bin 263.
- Sakarya Üniversitesi: Spor, teknoloji, turizm fakülteleri; uygulamalı bilimler yüksekokulu; Akyazı, Ali Fuat Cebesoy, Arifiye, Ferizli, Geyve, Hendek, Karasu, Kaynarca Seyfettin Selim, Kırkpınar turizm, Pamukova, Sakarya ve Sapanca meslek yüksekokulları.
Toplam öğrenci sayısı: 74 bin.
Taşınacak öğrenci sayısı: 28 bin 894.
- Selçuk Üniversitesi: Mühendislik ve mimarlık fakülteleri; teknik bilimler meslek yüksekokulu.
Toplam öğrenci sayısı: 78 bin.
Taşınacak öğrenci sayısı: 15 bin 138.
- Süleyman Demirel Üniversitesi: Ziraat, orman, teknoloji, Eğirdir Su Ürünleri fakülteleri; Eğirdir Turizm ve Otelcilik, Yalvaç Büyükkutlu Uygulamalı Bilimler Yüksekokulları; Mehmet SDemiraslan, Atabey, Eğirdir, Gelendost, Gönen, Isparta, Keçiborlu, Senirkent, Sütçüler Prof. Dr. Hasan Gürbüz, Şarkikaraağaç, Şarkikaraağaç Turizm, teknik bilimler, Uluborlu Selahattin Karasoy, uzaktan eğitim, Yalvaç, Yalvaç Teknik Bilimler, Yenişarbademli meslek yüksekokulları.
Toplam öğrenci sayısı: 70 bin.
Taşınacak öğrenci sayısı: 36 bin 956.
- Dumlupınar Üniversitesi: Tıp, diş hekimliği fakülteleri; Kütahya Sağlık, Simav Sağlık Hizmetleri Yüksekokulları; Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu.
Toplam öğrenci sayısı: 50 bin.
Taşınacak öğrenci sayısı: 2 bin 283.
- Mersin Üniversitesi: Tarsus teknoloji fakültesi; Tarsus uygulamalı teknoloji ve işletmecilik yüksekokulu; sağlık hizmetleri ve Tarsus meslek yüksekokulları.
Toplam öğrenci sayısı: 39 bin.
Taşınacak öğrenci sayısı: 3 bin 372.
- Afyon Kocatepe Üniversitesi: Tıp, diş, eczacılık fakülteleri; Atatürk, Bolvadin, Şuhut sağlık hizmetleri meslek yüksekokulları.
Toplam öğrenci sayısı: 41 bin.
Taşınacak öğrenci sayısı: 6 bin 246.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.