BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem20 ton Türk narına Rusya engeli----

20 ton Türk narına Rusya engeli

20 ton Türk narına Rusya engeli
02 Kasım 2018 - 08:39 www.finansgundem.com

Türkiye'den Rusya'ya ihraç edilen 20 ton narda Akdeniz meyve sineği bulundu. Söz konusu narların Türkiye’den gönderildiği bildirildi

Rusya tarım denetim kurumu Rosselhoznadzor, Moskova Bölgesi'ndeki geçici depolarda bulunan Türkiye'den gönderilmiş narlarda Akdeniz meyve sineği saptadı. Açıklama, Rosselhoznadzor Moskova, Moskova Bölgesi ve Tula Bölgesi İdaresi Basın Merkezi tarafından yapıldı.

27 Ekim’de Food Logistic şirketi kontrol merkezinde yapılan denetimlerde 19,8 ton taze narda Rusya Federasyonu’nda karantinaya alınması hükmü bulunan Akdeniz meyve sineği (Ceratitis capitata veya Wiedemann) bulunduğu belirlendi. Söz konusu narların Türkiye’den gönderildiği bildirildi.

Riamo.ru sitesindeki habere göre, FGVU “VNİİKP” Rusya Bitki Karantin Merkezi adlı federal devlet kurumunun laboratuvar raporları ve uzman incelemelerinin, saptanan haşerenin canlı ve zararlı olduğunu ortaya koyduğu ve Rusya Federasyonu yasalarına uygun olarak gerekli adımların atılacağı duyuruldu.

Akdeniz meyve sineğinin (Ceratitis capitata veya Wiedemann), Akdeniz Bölgesi’nde ve Güney Amerika’da şeftali, kayısı, erik, nar gibi meyveleri yüzde 30-100 oranında yok ettiği, toplam olarak 200’ü aşkın bitkiye zarar verdiği bilgisi, açıklamaya eklendi.(Turkrus)

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)