BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem20 ilde devremülk çetesine operasyon----

20 ilde devremülk çetesine operasyon

20 ilde devremülk çetesine operasyon
27 Eylül 2023 - 15:25 www.finansgundem.com

Devre mülk ve devre tatil hizmeti veren bir firmanın veri tabanından elde edilen müşteri bilgileriyle paravan şirketler üzerinden işlemler yaptırarak dolandırıcılık yapan şahıslara operasyon yapıldı. Yapılan operasyonlarda 27 şüpheli gözaltına alındı.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından devremülk ve tatil hizmetlerine yönelik hizmeti kullanarak örgüt faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık suçundan yürütülen teknik takip uygulamalı yürütülen soruşturmada, Başakşehir ve Küçükçekmece'de ofislerde faaliyet gösteren devre mülk çetesine operasyon için gece saatlerinde düğmeye basıldı.

YÜKSEK KÂR VAADİ

Suç örgütünün şüpheli M.M'nin liderliğinde paravan şirketler adına kayıtlı Küçükçekmece ve Başakşehir ilçelerinde birbirine yakın konumlardaki ofislerde faaliyet gösterdiği, ofislerde görevli örgüt üyelerinin devre mülk ve devre tatil hizmeti veren bir fimanın veri tabanından elde edilen müşteri bilgileriyle mağdur vatandaşlara telefonla ulaştıkları, devamında Küçükçekmece ve Başakşehir ilçelerindeki ofislerde yaptıkları ikna görüşmeleri ile devre mülk sahibi olan vatandaşlara yüksek kâr vaadi ile paravan şirketler üzerinden işlemler yaptırarak dolandırıcılık yaptıkları tespit edildi.

ÖRGÜT 3 FARKLI YÖNTEM İZLİYOR

Sabah'tan Huzeyfe Atıcı'ının haberine göre, suç örgütünün devre mülkü olan şahıslara yüksek kâr vaadiyle devre mülklerini sattırıp devre mülk dolandırıcılığı yaptığı, dolandırıcılık faaliyetlerinde reklam girme yöntemi, haciz girme yöntemi ve satış vaadiyle tapu devri yöntemi olmak üzere 3 farklı yöntem izlediği tespit edildi. Ayrıca örgüt üyelerine sahte kimlikler basarak resmi belgede sahtecilik suçunu da işledikleri öğrenildi.

27 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma kapsamında tespitler üzerine gece saatlerinde operasyon için düğmeye bastı. 20 ilde icra edilen eş zamanlı operasyonda yakalanan 27 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.

Başkandan önemli uyarı: Büyük dolandırıcılığı ifşa etti!

 

Telefon dolandırıcılarının son kurbanı emekli emniyet müdürü

 

Dolandırıcıların 'kötü ayakkabı' oyunu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)