Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Türkiye'nin sanat sahnesine önemli katkılar sunan Akbank Sanat'ın ev sahipliğinde 20 yıldır süregelen geleneğiyle sanat tutkunlarını bir araya getiren, kısa filmlerin üretimini cesaretlendirmeyi ve yeni sinemacıları desteklemeyi amaçlayan 20. Akbank Kısa Film Festivali, 25 Mart – 4 Nisan tarihleri arasında gerçekleşti. Yeni ve çeşitli perspektiflerin sinema dünyasına kazandıran 20. Akbank Kısa Film Festivali’nin ulusal ile uluslararası kategorilerde düzenlenen Yarışma Bölümü ise bu yıl 71 ülkeden toplam 2421 kısa film başvurusuna ev sahipliği yaptı.
Akbank Genel Müdürü Kaan Gür
Bu yıl 20’nci yaşını kutlayan ve Nuri Bilge Ceylan’ın onur konuğu olduğu festivalde filmler, Akbank Sanat binasında, Moda Sahnesi’nde ve de çevrimiçi olarak seyirci ile buluştu. Festivalde 41 ülkeden 96 kısa ve iki uzun metraj film gösterildi.
Nuri Bilge Ceylan
Ceyda Düvenci’nin sunuculuğunu üstlendiği 20. Akbank Kısa Film Festivali Ödül Töreni, sinema dünyasından isimlerin ve kalabalık bir konuk topluluğunun katılımıyla 4 Nisan Perşembe akşamı The Seed’te gerçekleşti. Törende sahnede konuşma yapan Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı “Akbank Sanat, 30. yaşını geride bırakırken, ulusal ve evrensel mirasa sahip çıkma kararlılığını koruyor. 20’nci yılını kutladığımız Akbank Kısa Film Festivalimiz de bu mirası gelecek nesillere aktarmak ve sanatı yaşatmak adına kritik bir rol oynuyor. Her sene büyüyen ve güçlenen festivalimiz yolculuğunu yeni değerlerle sürdürecek. Akbank Sanat olarak topluma değer katma sürdürülebilirlik vizyonumuzla, ülkemizin kültür ve sanat damarlarını beslemeye, Türkiye ile küresel sanat evreni arasında bir köprü kurmaya ve geleceğe yatırım yapmaya devam edeceğiz” dedi.
Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı
Festivalin jüri üyeleri ve konukları arasında yer alan Nuri Bilge Ceylan, Mehmet Günsür, Gökçe Bahadır, Ece Dizdar ve Erkan Kolçak Köstendil’in de bulunduğu bu özel gece, yeni yeteneklere ve yaratıcılığa verilen değeri vurgulayan bir atmosferde geçti.
Mehmet Günsür
ÖDÜLLERİ EN İYİ KISA FİLMLER ALDI
Oyuncu Gökçe Bahadır, yönetmen Ozan Açıktan, yazar ve yönetmen Erkan Kolçak Köstendil oyuncu Ece Dizdar ve Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı’dan oluşan ana jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucu, Ulusal Yarışma ‘Festival Kısaları’ Bölümü En İyi Kısa Film Ödülü’nü, Deniz Uymaz’ın yönetmenliğini yaptığı ‘Evcil’ kazandı. Aynı kategoride yönetmenliğini Şirin Bahar Demirel’in yaptığı ‘Zarafet ve Şiddet Arasında’ Mansiyon Ödülü’nün sahibi oldu.
Erkan Kolçak Köstendil
Oyuncu Mehmet Günsür, yönetmen Tahmina Rafaella, cast direktörü Viorica Capdefier, yönetmen Ali Asgari ve Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı’dan oluşan ana jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucu Uluslararası Yarışma ‘Dünyadan Kısalar’ Bölümü En İyi Kısa Film Ödülü’nü, Stephen Vuillemin’in yönetmenliğini yaptığı ‘A Kind of Teastament’ kazandı. Aynı kategoride yönetmenliğini Atsushi Hirai’nin yaptığı ‘Oyu’ ve yönetmenliğini Soha Niasti’nin ‘The Two Lives of Sepideh’ Mansiyon Ödülü’nün sahibi oldu.
Gökçe Bahadır ve Emir Ersoy
Oyuncu Melisa Şenolsun, yapımcı Müge Büyüktalaş ve yönetmen Sinan Kesova’dan oluşan ana jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucu ‘Genç Bakışlar’ Bölümü En İyi Kısa Film Ödülü’nü yönetmenliğini Demir Demirbağ’ın yaptığı ‘Eve Dönüş’ kazandı. Aynı kategoride yönetmenliğini Mahur Uslu’nun yaptığı ‘İki Mavi’ Mansiyon Ödülü’nün sahibi oldu.
Ece Dizdar ve Serdar Orçin
Bu yıl 752 senaryonun başvurduğu, yönetmen Ceylan Özgün Özçelik, yazar Nermin Yıldırım ve oyuncu Tansu Biçer’den oluşan ana jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucu ‘Forum’ Bölümü En İyi Kısa Film Senaryo Ödülü’nü Burcu Aykar ‘Rüyamda Ama’ isimli senaryosuyla kazandı. Aynı kategoride İlayda İşeri’nin ‘Tarla Fareleri’ isimli senaryosu Mansiyon Ödülü’nün sahibi oldu.
Hatice Aslan
20. AKBANK KISA FİLM FESTİVALİ ÖDÜLLERİ
Ulusal Yarışma En İyi Kısa Film Ödülü
Evcil - Deniz Uymaz
Ulusal Yarışma Mansiyon
Zarafet ve Şiddet Arasında - Şirin Bahar Demirel
Akbank Marka ve İletişim Başkanı Beril Alakoç
Uluslararası Yarışma En İyi Kısa Film Ödülü
A Kind of Testament - Stephen Vuillemin
Uluslararası Yarışma Mansiyon
Oyu - Atsushi Hirai
Uluslararası Yarışma Mansiyon
The Two Lives of Sepideh - Soha Niasti
Genç Bakışlar En İyi Kısa Film Ödülü
Eve Dönüş - Demir Demirbağ
Genç Bakışlar Mansiyon
İki Mavi - Mahur Uslu
Forum En İyi Senaryo
Rüyamda Ama - Burcu Aykar
Forum Mansiyon
Tarla Fareleri - İlayda İşeri
20. Akbank Kısa Film Festivali hakkında detaylı bilgi için:
www.akbanksanat.com
Akbank’tan Avukatlar Günü’ne Özel Kampanya
Akbank’tan emeklilere 17.500 TL’ye varan ödül
Türkiye'nin ilk Dijital Portföy Yönetimi hizmeti Akbank Mobil'de!
Akbank ve Togg'tan dijital çözümler için iş ortaklığı
Akbank’tan güçlü sürdürülebilirlik performansı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.