Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
2021 yılında bir DNA testi şirketinde yaşanan skandal veri sızıntısı olay oldu. Pensilvanya ve Ohio eyaletlerinden 45 bin müşterinin sosyal güvenlik numaraları da dahil olmak üzere 2,1 milyon kişinin bilgisi çalındı.
Sözcü'de yer alan habere göre, her iki eyaletten de açılan davaların sonunda DNA Diagnostics Center (DDC) isimli şirket 400 bin dolar ödemekle cezalandırıldı. Ayrıca dijital güvenlik uygulamalarını güçlendirmeyi kabul eden şirket, eski bir veri tabanında saklandığı için çalınan verilere sahip olduğunu bile bilmediğini söyledi.
DDC web sitesinde kendisini “DNA testinde dünya lideri” olarak tanımlıyor ve OJ Simpson ve Anna Nicole Smith babalık davası gibi önemli davalarda yer almakla övünüyor.
Şirket ayrıca, DNA testiyle ilgili sorular için medyanın birincil kaynağı olduğunu, televizyon şovları ve radyo programları için DNA testi yapan önde gelen bir laboratuvar olduğunu iddia ediyor. Ancak şirket kendiyle gurur duysa da siber güvenlik konusunda sorunlar yaşıyor.
ŞİRKETİN SAVUNMASI ELEŞTİRİLDİ
İlk olarak Mayıs 2021’de, DDC’nin şirket ağındaki olağandışı etkinlik fark edildi, ardından da ağında artık Cobalt Strike kanıtı olduğunu bildirdi. Cobalt Strike, güvenliği ihlal edilmiş ağlara daha fazla sızmak için suçlular tarafından kullanılan popüler bir sızma testi aracı.
Böylece şirketin bir bilgisayar korsanı tarafından hem Ohio hem de Pensilvanya’dan 45 bin müşterinin sosyal güvenlik numaraları da dahil olmak üzere ABD’de genetik olarak test edilmiş 2,1 milyon kişiye bağlı verileri çalmayı başardığı ortaya çıktı. Şirketin bu süreçteki savunması ise ayrıca eleştirildi. Çünkü DDC, verilerin kendisinde olduğundan bile habersiz olduğunu belirterek ihmalini gözler önüne serdi.
Veri ihlali haberlerinin ortaya çıkmasından kısa bir süre sonra da Ohio ve Pennsylvania şirkete dava açtı.
Olayla ilgili Ohio Başsavcısı Dave Yost, “İhmal, tüketici verilerinin çalınmasına izin vermek için bir mazeret değil. Tüketicilerin haklı olarak beklediği gibi, vatandaşların kişisel verilerinin gizli kalmasını sağlamak için Pensilvanya ile ortaklık yapmaktan gurur duyuyoruz” dedi.
Pennsylvania Başsavcısı Michelle A. Henry ise “Bu suçlular ne kadar çok kişisel bilgiye erişirse, bilgileri çalınan kişi o kadar savunmasız hale gelir. Bu nedenle ofisim, Ohio’daki Başsavcı Yost’un yardımıyla harekete geçti" dedi.
Salvador Dali'nin çalınan 100 yıllık çizimleri bulundu
Twitter'a büyük suçlama: 200 milyon kişinin e-posta adresi çalındı!
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.