Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Birkaç hafta öncesine kadar adeta çocuk vaka patlaması yaşanan Diyarbakır’daki durumu anlatan Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Semih Canpolat, ağustos ayında hastaneye başvuran 1402 çocuğun, 466’sının testinin pozitif çıktığını anımsatarak, “81’i yoğun bakım olmak üzere 153 çocuğumuzu tedavi ettik. 2 doz mRNA aşısını yaptıran 12 yaş üzeri çocuklarda hastaneye yatışların olmadığını gözlemliyoruz. Kronik rahatsızlığı olan çocuklar Kovid-19’u ağır geçiriyor. Bu nedenle 12 yaş üzeri grubun çift doz aşılanması çok önemli” dedi.
‘TABLO AĞIR’
Milliyet'ten Mert İnan'ın haberine göre; Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Mustafa Hacımustafaoğlu ise Türkiye genelinde çocuk Kovid-19 vaka sayısında artış olduğunu belirtirken, “En önemlisi ise altta yatan hastalığı olan çocukların tablosunun ağır seyretmeye başlaması. Bu yıl özellikle çocuklarda grip vakalarını da sıkça görmemiz mümkün” dedi.
İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’nden Prof. Dr. Ayper Somer de “Okulların açılmasıyla birlikte çocuklarda Kovid-19 dışında başka hastalıklar görülmeye başlandı. Akciğer tutulması ile görülen Bronşiolit başta geliyor. Bebeklerde ağır seyreden RSV virüsü de bu aralar sıkça karşımıza çıkan hastalıklardan. RSV virüsü nedeniyle birkaç bebeğimizi yoğun bakıma aldık. Çocuklarda ölüme neden olabilen MIS-C tablosuna uzun zamandır rastlamıyoruz. MIS-C tablosunun görülmeme nedeni Delta varyantından kaynaklanıyor olabilir. Ancak Delta varyantı çocuklarda daha hızlı yayılıyor” bilgisini paylaştı.
KLİMİK Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Bülent Ertuğrul ise “Salgınla mücadelede öncelikle altta yatan hastalığı olan çocukların saptanması önemli. Kaç çocuğumuzun doğumsal kalp hastalığı, tip 1 diyabet veya bağışıklık yetmezliği sorunu yaşadığını bilmemiz ağır vaka tablosunun azalması için elzem” diye konuştu.
‘İYİLEŞME GÖRÜYORUZ’
Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Dr. Elif Turan, temmuzun ikinci haftasından ağustosun sonuna uzanan süreçte oluşan korkutucu tabloda iyileşme gördüklerini belirterek, “Ağustosta günlük 2300’e ulaşan vaka sayısı bugünlerde 400’e inmiş durumda. Kentte iki doz aşılanmışların oranı yüzde 40 seviyesinde. Kent nüfusunun neredeyse yarısı hastalığı geçirdiğinden bağışıklanmış kişilerin oranı oldukça yükseldi. Aşılama istenen düzeyde değil ve kışın ciddi vaka artışı olabilir” dedi.
Çocuklarda pozitiflik oranı yüzde 30’a ulaştı
Koronaya karşı 3. doz aşı gerekli mi?
Üç doz mu iki doz mu? 4 kat daha fazla koruyor...
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.