Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
İngiltere'de aralarında HSBC, Lloyds ve Barclays gibi büyük bankaların bulunduğu 17 bankayla ilgili Rusya kaynaklı para aklama operasyonu çerçevesinde soruşturma başlatıldı.
Soruşturmada İngiltere merkezli 17 bankanın Rus hükümeti ve istihbarat örgütüyle ilişkili bazı suç örgütlerinin yönettiği para aklama operasyonunda 740 milyon dolara yakın fonu işleme koyduğu öne sürülüyor.
Guardian gazetesinin özel haberine göre HSBC, Royal Bank of Scotland, Llyods, Barclays ve Coutts gibi büyük bankaların yer aldığı soruşturmada bu finans kuruluşlarının küresel para aklama faaliyetleri hakkında ne bildikleri ve şüpheli para transferlerini neden engellemedikleri sorulacak.
Belgelere göre Rusya 2010 ve 2014 yılları arasında 20 milyar doları ülke dışına çıkardı. Ancak İngiltere'de soruşturmayı yürüten yetkililer gerçek tutarın 80 milyar dolara ulaşabileceğini düşünüyor.
Soruşturmayı yürüten yetkililerden biri gazeteye açıklamasında Rusya'dan gelen paranın "çalıntı ya da suç faaliyetleri sonucu elde edilmiş olduğunu" söyledi.
Rusya'nın küresel para aklama operasyonu emniyet güçleri tarafından 'Küresel Çamaşırhane' ismiyle anılıyor.
Yetkililer operasyona yaklaşık 500 kişinin dahil olduğunu ve bunların arasında Rus zenginlerinin, Moskovalı bankacıların ve eski KGB'nin devamı olarak bilinen Rusya Federal Güvenlik Servisi'ne bağlı kişilerin bulunduğunu da açıkladı.
Belgelere göre sahtekarlığa adı bulaşan Moskova Bankası'nın yönetim kurulunda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kuzeni Igor Putin'in adı da geçiyor.
Küresel kara para aklama operasyonunda 70 bin banka işleminin bin 920'si İngiltere bankaları ve 373'ü de ABD bankaları aracılığıyla gerçekleştirildi.
Letonya ve Moldova'daki emniyet güçlerinin de dahil olduğu veri toplama sürecinde Londra'da kurulan şirketler vasıtasıyla paranın İngiltere'ye sokulduğu anlaşıldı.
İngiltere'de Ulusal Suç Ajansı'nın (NCA) kara para aklama biriminin başındaki David Little Rusya'nın soruşturmaya yardım etmediğini söyledi.
Rusya'dan İngiltere'ye giren paranın endişe yarattığını belirten Little, "Birinci paranın hacmi. İkincisi nereden geldiğini bilmiyoruz. Rus tarafı yeterince işbirliği yapmıyor. Bu paranın suç faaliyetleri sonucu elde edilip edilmediğini söylemiyorlar" dedi.
İncelenen hesaplarda İngiltere'ye giren paranın kürkler, mücevherler, özel okullar ve lüks mülkler için harcandığı görüldü.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.