BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazin1600 yıllık surlar düğün salonu oluyor----

1600 yıllık surlar düğün salonu oluyor

1600 yıllık surlar düğün salonu oluyor
21 Eylül 2016 - 08:06 www.finansgundem.com

İstanbul Fatih Belediyesi'ne ait Topkapı Sosyal Tesisleri'ni genişletmek için surlar tahrip edildi. Duvarların bir bölümü iş makineleriyle yıkıldı. Açılan yeni alanda düğünler yapılacak.

İstanbul'daki en eski yapılardan biri olan ve UNESCO tarafından Dünya Miras Listesi'ne alınan 1600 yıllık surlar, adeta bir tarih katliamına kurban ediliyor. Surların bitişiğinde inşa edilen ve açıldığı ilk günden beri tartışmalara neden olan Fatih Belediyesi'ne ait Topkapı Sosyal Tesisleri'nin düğün alanını genişletmek için surlar tahrip edildi.

Fatih Belediye Meclisi'nin CHP'li Üyesi Fazıl Uğur Soylu, “Dış surların kenar duvarları yıkılıp yeni malzemelerle dekoratif bir şekilde yapıldı. Yasal işlem başlatacağız. Surlar ya tahrip ediliyor ya da yıkıntı olarak bırakılıyor” dedi. Arkeologlar Derneği'nden Yiğit Özer ise “Bu müdahalelerin evrensel koruma ilkelerine göre doğru olmadığı açık” diye konuştu.

Mehtap ÖZCAN ERTÜRK / SÖZCÜ

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)