Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Özellikle gıda alanındaki ürünlere “helal sertifikası” vermek ve bu ürünlerin Müslüman ülkelere ihracatını kolaylaştırmak amacıyla 17 Temmuz 2018'de kurulan ve 5 yönetim kurulu üyesi atanıp 4 daire başkanı ile 50 kişilik personel de alan Helal Akreditasyon Kurumu'na bugüne kadar başvuru olmadı. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, kurumun bugüne kadar herhangi bir akreditasyon faaliyeti yapmadığını açıkladı.
2018 bütçesi 7 milyon 743 bin lira olan, 2019 bütçesiyle de 3 milyon 876 bin lira verilen ancak 4 milyon lira da ek ödenek isteyen kuruma, 1007 metrekarelik hizmet binası da tahsis edildi. Kurumun 1.5 yıllık bütçesi 15 milyon 619 bin lira oldu. Bütçenin önemli bölümü ise binanın tefriş ve tadilatı ile personel maaşlarına harcandı.
HANGİ ÜRÜN HELAL
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun bu konudaki önergesini yanıtlayan Bakan Pekcan, “Ülkemizde helal belgelendirme uygulamasının gönüllülük esasına dayanması nedeniyle helal belgelendirme yapan özel kuruluşlara ve helal gıda sertifikalandırma belgesi alan ürünlere yönelik istatistiki bilgi bulunmamakta olup, 23.07.2019 tarihi itibarıyla herhangi bir akreditasyon faaliyeti gerçekleştirilmemiştir” dedi.
Neden kuruldu?
Kasım 2017'de TBMM'den yasası çıkarılan, Temmuz 2018'de ise faaliyet kararnamesi ile oluşturulan kurum, dünyadaki 1.8 milyar Müslaman'a yönelik 3.9 trilyon dolar büyüklüğündeki helal ekonomisinden pal alma hedefi ile kurulmuştu. Dönemin Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi “Kurum, ülkemiz ve ihracatçımız açısından son derece faydalı olacak, ihracatı artıracaktır. Kurumdan helal belgesi alan kuruluşun gönderdiği ürün, bütün ülkelerce kabul edilmek zorunda olacak” demişti. Deniz Ayhan / Sözcü
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.