Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Milli İstihbarat Teşkilatı ( MİT), FETÖ mensuplarının kullandığı ByLock üzerindeki çalışmalarının büyük kısmını tamamladı. Litvanya’daki ‘server’da bulunan tüm kullanıcılar tespit edildi. Daha önce hazırlanan, illerdeki Terör ve İstihbarat Şube Müdürlükleri’ne gönderilen “ByLock1” ve “ByLock2” listeleri birleştirildi. İki listede güncelemeler yapıldı. MİT, hataya yer vermemek için günlerce titiz çalışmalarda bulundu. Özellikle ortak Wi-Fi kullanımından ortaya çıkan sorunlar ile telefon hattının kimin üzerine alındığı, ByLock bulunan telefon numarasının kim tarafından kullanıldığı yönündeki çalışmalar detaylı yapıldı. Çalışmalar tamamlandıktan sonra MİT, Türkiye’de ByLock kullandığı tespit edilen 122 bin ismin bulunduğu listeyi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim etti.
KOM DAİRE BAŞKANLIĞI’NIN VERİ TABANINA AKTARILDI
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın da MİT tarafından kendisine teslim edilen ByLock listesini, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı’na verdiği bildirildi. KOM Daire Başkanlığı’nın listeyi kendi veri tabanına aktardığı öğrenildi. İllerdeki KOM şube müdürlüklerinin de kendilerine verilen şifre ile bu listede sorgulama yapabildiği belirtildi. Her ilde şifre verilen bir veya iki görevlinin KOM Daire Başkanlığı sayfasında sorgulama yapabildiği bildirildi. Şifre ile sayfaya giriş yapan görevlilerin, TC kimlik numarasından veya telefon numarasından sorgulama yaptığı öğrenildi.
İllerdeki KOM şubeleri tarafından yapılan sorgulamada, ByLock bulunduğu tespit edilen telefon numarasının öncelikle kim tarafından kullanıldığına bakıldığı öğrenildi. Telefon hattını alan ile kullanan farklı kişi ise kullanan kişi hakkında işlem yapıldığı bildirildi. Yenilenen listede daha önce yapılan sorgulamalarda ByLock çıkmayan bazı telefonlarda ByLock bulunduğunun belirlendiği belirtildi. Daha önce ByLock kullandıkları iddiası ile haklarında işlem yapılan şüpheliler ile ilgili de gerek görüldüğü takdirde hataya yer vermemek için yeniden sorgulama yapıldığı bildirildi.
Bu arada ByLock kullanıcıların attığı 18 milyon mesajın içeriğinin çözüldüğü de belirtildi. İçeriği çözülen mesajların ByLock şüphelilerinin yargılandığı adliyelerdeki Cumhuriyet Başsavcılıkları’na gönderileceği bildirildi. MİT’in ByLock üzerindeki çalışmalarının sürdüğü öğrenildi. (Habertürk / Neşet Dişkaya)
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.