Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Maliye Bakanı Naci Ağbal, vergiye gönüllü uyumu artırmak için yapılan çalışmalara bir yenisini daha eklediklerini söyledi. Vergiye gönüllü uyum arttıkça hem mükelleflerin hem muhasebe meslek mensuplarının işlerinin kolaylaşacağını vurgulayan Ağbal, ayrıca vergi gelirlerinin toplanmasında etkinliğin sağlanacağını, Bakanlık olarak bu konuya büyük önem verdiklerini ifade etti.
Bilanço esasına göre defter tutan yaklaşık 1 milyon 200 bin mükellefe, 2011 yılında yapılan bir düzenlemeyle kesin mizan verme yükümlülüğü getirildiğini anımsatan Ağbal, "Mükellefler ya da mükellefler adına muhasebe meslek mensuplarınca hazırlanarak Gelir İdaresi Başkanlığına iletilen kesin mizan bildirimi verme yükümlülüğünü geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlanan bir tebliğ ile kaldırdık. Böylece yaklaşık 1,2 milyon mükellefimizin üzerindeki bu yükü kaldırmış olduk." görüşüne yer verdi.
Bakanlığın teknolojik altyapısına yaptıkları yatırım sayesinde birçok işlemi dijital ortama taşıdıklarına dikkati çeken Ağbal, kesin mizan bildirimleri ile temin edilen verilerin de büyük kısmını artık elektronik ortamda alınan beyanname ve ek mali tablolarla temin ettiklerini söyledi. Böylece, aslında idare için de gerekliliği ortadan kalkan bir uygulamaya son verdiklerini aktaran Ağbal, kaldırılacak bu iş yüküyle çalışma barışına katkıda bulunmayı amaçladıklarını ifade etti.
Maliye Bakanı Ağbal, bu sayede söz konusu bildirimleri zamanında veya usulüne uygun yapamayan mükelleflere kesilen özel usulsüzlük cezasının da sona erdiğini bildirdi.
Öte yandan, Bakanlık olarak meslek mensuplarının sorunlarıyla yakından ilgilendiklerine işaret eden Ağbal, buldukları her fırsatta ilgili kesimden gelen talepleri dinlediklerini ve değerlendirdiklerini kaydetti.
Bu kapsamda, geçen ay muhasebecilerin üzerinden bir yükü daha kaldırdıklarını hatırlatan Ağbal, "Meslek mensuplarının Türkiye İstatistik Kurumuna (TÜİK) vermek zorunda olduğu bazı bilgiler vardı. TÜİK’le yaptığımız bir protokolle muhasebecilerimiz artık bu istatistikleri TÜİK’e vermekten kurtuldu. Söz konusu bilgi artık doğrudan Gelir İdaresi Başkanlığımız tarafından verilecek." ifadelerini kullandı.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.