<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem114 polis gözaltına alındı----

114 polis gözaltına alındı

114 polis gözaltına alındı
24 Temmuz 2014 - 22:17 www.finansingundemi.com

İzinsiz dinleme ve casusluk suçlamasıyla hakkında yakalama kararı çıkarılan 115 emniyet çalışanından 114'ü gözaltına alındı

İzinsiz dinleme ve casusluk soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı çıkartılan 115 polisten sadece 1 kişi hala aranıyor.

Şu ana kadar 114 kişi gözaltına alınırken, bunlar arasında, kaçtığı iddia edilen Eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Erol Demirhan da vardı.

Demirhan, “Biz anadolu çocuğuyuz, kime casusluk yapacağız. Biz her şeyi kanunlar çerçevesinde yaptık, siyasi iradenin emriyle yaptık” dedi.

Hakkındaki iddiaları reddeden Demirhan, aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan arkadaşlarına kelepçe takılmasını eleştirdi.

İDDİALARIN AYRINTILARI 
Emniyetteki ‘paralel yapı’ iddialarına yönelik çifte soruşturmanın ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı. İddialara göre polisler, sahte evrak düzenleyerek siyasetçileri, gazetecileri ve iş adamlarını dinledi; mahkemeye de eksik bilgi ve belgeyle dinleme talebinde bulunuldu.

Emniyetteki operasyonun bir kolunda da, yasadışı dinleme soruşturması var.. Bu soruşturmada gözaltına alınan şüpheli polisler, aralarında siyasetçi, gazeteci ve işadamlarının bulunduğu binlerce kişiyi yasadışı dinlemekle suçlanıyor.

DİNLEMELER NASIL GERÇEKLEŞTİRİLDİ? 
İddialara göre polisler yasadışı dinlemeleri sahte belge düzenleyerek yaptı.

Örneğin TÜBİTAK’ta kripto uzmanı olarak çalışan bir mühendisi, Ergenekon soruşturması kapsamına sokularak mahkemeye başvuruldu. Ancak ‘iletişime müdahale talebi’ adlı başvuru belgesinde, örgüt gerekçesi ile dinlenecek kişinin açık kimliği ve işi yazılması gerekirken bu yapılmadı. Mahkeme dinleme talebine onay verdi.

İddiaya göre bir AK Parti milletvekili de dinlendi. Bu kez mahkemeye gönderilen dinleme talebinde vekilin açık kimliği yazıldı. Mahkeme, milletvekilinin dokunulmazlığı olmasına rağmen dinleme talebine onay verdi.

Belgelerde dinlenen pek çok kişinin adı soyadı yer almadı, yüzlerce kişi kod adıyla dinlendi. Ergenekon kapsamında dinleme talep edilen gazeteci de, kod adıyla dinlenenler arasında.

Mülkiye müfettişleri ve polis başmüfettişlerinin hazırladığı raporda , "Dönemin İstihbarat Şube Müdürlüğü personelince dinlenilmesi istenilen kişilerin gerçek, eksik ya da sahte isimlerini kullanarak, terör ve organize suç örgütleriyle ilişkilendirildiği" anlatıldı.

Mahkemelerin yanlış belgelerle yönlendirilerek yanlış karar vermelerinin sağlandığı belirtildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)