Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Artan enflasyon ve düşen satın alma gücüyle her geçen gün yardıma muhtaç vatandaş sayısı artıyor.
Deniz Ayhan'ın Sözcü'deki haberine göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bu hafta yaptığı açıklamada “Aşırı yoksulluk veya açlık sınırı içinde yaşayan kişi yok” demesine rağmen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı verilerine göre ülke genelinde 11 milyon 370 bin kişi yardıma muhtaç durumunda. Bir başka ifadeyle Türkiye nüfusunun yüzde 13.3'ü hayatını idare ettirebilmek için devlet yardımı alıyor. Türkiye'de yoksulluk çeken ve kişi başına düşen aylık geliri 450 TL ve altında olan 3.7 milyon hane de bulunuyor. Bu haneler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca Aile Destek Programı kapsamına alınarak yardım ediliyor.
4 YIL İÇİNDE BÜYÜK ARTIŞ
2019'da 690 bin olan bu kapsamdaki hane sayısı 4 yılda 4 milyona yaklaştı. Bakanlığın yoksul vatandaşlara yaptığı elektrik faturası yardımı da 2019'da 1 milyon 343 bin iken, 2023'ün ilk 10 ayında 3 milyon 685 bine yükseldi. 2022 yılında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yoksullukla mücadele ve sosyal yardımlaşma için 62 milyar 742 milyon 374 bin 899 TL harcadı.
Bu kapsamdaki 2023 ödeneği ise 91 milyar 582 milyon TL'ye çıkarıldı. Ailesinin yanında bakımı sağlanamayan ve yaşamlarını düşük seviyede dahi sürdürmekte güçlük çekenlerin çocuklarına Bakanlıkça verilen ekonomik destekten yararlanan çocuk sayısı da arttı. 2020'de 129 bin 422 çocuk bu destekten yararlanırken, 2023'de şimdiye kadar 170 bin çocuğa destek verildi.
BAŞVURU MERKEZİ SAYISI 36'YA ÇIKTI
Yoksulluk büyük şehirlerde daha fazla hissediliyor. Ankara il sınırları içinde yaşayan ve açlık ile yoksulluk içinde oldukları belirlenen ailelere ABB tarafından sosyal destek sağlanıyor. ABB ekonomik sıkıntı içerisindeki vatandaşların temel ihtiyaçlarından olan gıda, temizlik malzemesi, yakacak, ekmek, eğitim (bot-kaban, çanta, kırtasiye) gibi ihtiyaçlarını karşılıyor. Başkent'te daha önce 4 olan sosyal yardım başvuru merkezi sayısı da 4 yıl içinde 36'ya çıkarıldı.
203 BİNE ULAŞTI
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş göreve ilk geldiğinde “Başkent'te kimse yatağa aç girmeyecek, Ankara'da aç ve açıkta kimseyi bırakmayacağız” demişti. Yavaş'ın girişimi sonucu 2019 yılında yoksulluk nedeniyle sosyal yardım desteklerinde yararlanan kişi sayısı 130 bin oldu. Bu sayı 4 yılda 203 bine ulaştı. Pandemi döneminde yardım sayıları daha da arttı.
Mart ayında 466,1 milyon TL sosyal yardım ödemesi yapıldı
Sosyal yardımlarda memur maaş katsayısı oranında artış
Sosyal yardımlar için 450 milyon liralık ek kaynak
Sosyal yardım ödemeleri 40 milyar lirayı aştı
Dev sosyal yardım paketinde detaylar belli oldu
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.