BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem100 yıldır kayıp olan tablo bulundu: Değeri 50 milyon eurodan fazla----

100 yıldır kayıp olan tablo bulundu: Değeri 50 milyon eurodan fazla

100 yıldır kayıp olan tablo bulundu: Değeri 50 milyon eurodan fazla
26 Ocak 2024 - 14:38 www.finansgundem.com

Gustav Klimt’in eseri olan “Bayan Lieser'in portresi” 100 yıl aradan sonra Viyana'da bulundu. Tablo, 50 milyon eurodan açık artırmada satışa çıkarılacak.

Bir dönem Avusturya'daki Yahudi Lieser ailesine ait olduğu bilinen Fraulein Lieser portresi son olarak 1925'te görülmüştü.100 yıldır kayıp olan Avusturyalı sanatçı Gustav Klimt'e ait bir tablo Viyana'da bulundu.

Yıllar sonra ortaya çıkan tablonun 1925'ten sonra nerede olduğu bilinmiyordu ancak Klimt'in ünlü eserinin 1960'lardan bu yana şu anki sahibinde olduğu anlaşıldı.

Eserin ortaya çıkışını "sansasyon" olarak niteleyen im Kinsky müzayede evinden dün yapılan açıklamada, "Bu nadirlikte ve sanatsal değerde bir tablo onlarca yıldır Avrupa pazarında görülmemişti" ifadeleri kullanıldı.

TABLONUN DEĞERİ 54 MİLYON DOLARDAN FAZLA

Independent'ta yer alan habere göre, 24 Nisan'da açık artırmaya çıkarılacak tablonun 54 milyon dolardan fazla tahmini değere sahip olduğu iddia edildi. 

Açık artırma öncesinde eser, Birleşik Krallık, İsviçre, Almanya ve Hong Kong gibi yerlerde sergilenecek.

ELDE EDİLEN GELİR MİRASÇILARI ARASINDA PAYLAŞTIRILACAK

Tablonun satışından elde edilecek gelir eserin şu anki sahibiyle, Lieser ailesinin mirasçıları arasında paylaştırılacak.

Nazilerin El Koyduğu Sanat Eserlerine İlişkin Washington İlkeleri isimli uluslararası anlaşma, Nazi döneminde yağmalanan eserlerin gerçek sahiplerine geri döndürülmesini öngörüyor.

Bu kapsamda, II. Dünya Savaşı sırasında Viyana'nın zengin sanayicilerinden olan Adolf ve Justus Lieser'ın varislerine de tablodan pay düşmesi bekleniyor. 

Önceleri 1917'de yapılan tablodaki kişinin Adolf Lieser'ın kızı olduğu düşünülüyordu ancak daha sonra yapılan araştırmalar bu kişinin Justus'un kızı veya eşi olabileceği ihtimalini de ortaya koydu.

Klimt eseri yaptıktan bir yıl sonra hayatını kaybetmiş, tabloyu da imzasız şekilde stüdyosunda bırakmıştı. Eserin arka planındaki silik kalem izlerini inceleyen uzmanlar, Klimt'in muhtemelen tablo üzerinde daha fazla çalışmayı planladığı sonucuna ulaştı. Klimt'in eserleri geçmişte de yüksek fiyatlardan alıcı bulmuştu. 

Picasso'nun o tablosu 139 milyon dolara satıldı

 

Amerikalı askerin çaldığı tablo 78 yıl sonra evinde

 

Üç buçuk yıl önce müzeden çalınan Van Gogh’un tablosu bulundu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)