BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulis100 bin fark atan ekip!----

100 bin fark atan ekip!

100 bin fark atan ekip!
03 Ocak 2013 - 11:00 www.finansgundem.com

Para dergisi 2012 yılında en yakın rakibi Ekonomist dergisi'ne 100 bin fark attı. Bu farkı derginin yayın yönetmeni Oğuz Demir köşesine taşıdı

İşte Oğuz Demir'in o yazısı
Biz bir takımız
BİR ekip oluşturmak, yüksek bir performans sağlamak sanıldığı kadar kolay değil. Çünkü insanlar tabii ki de yöneticiler, başarının ve ipi göğüslemenin tadına kişi olarak varmak ister. Bazı yönetim gurularına göre “yükselen değerler sistemi”nin bencilliğe ve bireysel performansa prim veren ortamında, takım ruhuyla mücadele vermek pek akıllıca bir şey sayılmıyor.
Bize göre ise bir hükümetten futbol takımına, holdinglere ve pek tabii ki bir dergiye kadar her yerde ekip çalışması başarının en önemli koşuludur. Bir grup insan aynı hedeflere inanıyor ve tüm gücünü ortaya koyuyorsa gerçek bir ekip kimliği kazanabilir. Bunun için şahsi oynayanları, müzmin muhalifleri ve küskünleri bir kalemde saf dışı etmek de çözüm değildir.
Para dergisinin performansı ve başarısı işte tam da bu noktada gözlemleniyor.
Her şeye rağmen ekip olabilen, sabırlı ve deneyimli, mazeret üretmeyen, gelecek üzerinde kafa yoran, gören ve çözen Para dergisi çalışanları takım oyunuyla sürdürülebilir başarıya ulaştılar. Ve bu yılı da en yakın rakibinin açık ara önünde bir satış rakamıyla kapattılar.
Ekip üyeleri arasında karşılıklı güven ortamı kurmak, takım ruhunu ve moralini sürekli yüksek tutmak tabii ki liderlerin görevidir. Keza ekiptekilerin aynı dilden konuşmalarını sağlamak, onları belirlenen hedeflere motive etmek de yazı işlerinden haber müdürlerine ve görsel yönetmenine derginin liderlerinin görevidir. Onlar kerameti kendinden menkul yönetici olmak yerine lider oldular. Yetenek, sabır ve deneyimleriyle katalizör görevini üstlendiler. Ve büyük rekabette ayakta kaldılar...
Tabii ki yaratıcı ve yetenekli insanların yer aldığı bir ekipte çelişki ve çatışmaların çıkması kaçınılmazdır. Bu, çok iyi bir ürünün yapım sürecinde normal bir görünümdür. Ancak ekibin hedefleri iyi belirlenmişse, her editörün her çalışanın yetki ve sorumlulukları açıksa başarı kaçınılmaz olarak gelecektir. Üstelik bu gelişmeler ürünün daha da iyi olmasına pozitif katkı sağlayacaktır.
Değişime ayak uydurabilen, yönetim stratejisi olan, dışa açık ve her şeyden önemlisi yaptığı işten heyecan duyan Para dergisi ekibi 2012’de de müthiş bir performans sergiledi.
Bu noktada bir parantez de reklam ekibi için açmak gerekiyor. Onlar da takımın her maçında harika bir performans gösterdiler. Stratejileri ve müthiş pazarlama yetenekleriyle Para’nın en çok reklam alan yayınlar arasında ilk sıralarda yer almasını sağladılar.
Tabii tüm bu başarının bir de üst yönetim tarafı var. Turkuvaz Dergi yönetimi bu şampiyonlukta çağdaş, pozitif ve güçlü desteğiyle ekibin fren yapıp beklemek yerine gaza basmasını destekledi.
Son kertede Para ekibi, inandırıcı ve yaratıcı haber politikasıyla yeni dönem yayıncılıkta da iddialı. Okurla ilişki kuran, dinleyen ve üreten bu başarılı ekibi, reklamcılarını ve yöneticilerini yürekten alkışlamak gerekiyor.
İyi seneler dileğiyle...
Toplam dergi satışı
Para: 445.449
En yakın rakibi: 344.971
Fark: 100.478

*2012 yılı 50 haftalık net satılar toplamı
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ömer Faruk S04 Ocak 2013 13:53

    Bu derginini iktidara yakın olması sebebiyle toplu satışlarının çok olduğunu, ayrıa borsa sayfalarında spekulatıf yonlendirmelere seyirci kaldığını düşünüyorum.