BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulis10 yıl sonra pişman olacağınız 4 yanlış para hamlesi----

10 yıl sonra pişman olacağınız 4 yanlış para hamlesi

10 yıl sonra pişman olacağınız 4 yanlış para hamlesi
10 Haziran 2024 - 17:58 www.finansgundem.com

Geleceğinizi garanti altına almanın ve finansal yaşamınızı yönetebilmenin doğru para yönetimiyle yakından ilişkisi vardır. GoBankingRates haberinde bu alanda yapılabilecek 4 kritik hataya dikkat çekiliyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bireysel finans alanında akıllı kararlar vermek hayat boyunca sizi başarıya hazırlayabilir. Ancak seçimleriniz çoğunda iyi niyetli olsanız dahi bazı parasal hamleler kararlarınızı ciddi biçimde sorgulamanıza neden olabilir. GoBankingRates’in haberinde finansal alanda yapılabilecek bazı yanlış kararlara dikkat çekiliyor:

Bütçe yapmaya çok geç başlamak

Birçok insan bütçe yapma fikrine başlangıçta soğuk yaklaşabilir. Her ay belirli harcamalar için sabit bir miktar para ayırma fikri sıkışmış hissetmenize neden olabilir. Ancak bütçeleme yolculuğu devam ettikçe finansal açıdan özgürleşmek daha yakın bir ihtimale dönüşür. Mali durumunuzla uyumlu bir bütçe çalışması yapmak sevdiğiniz şeylere para harcarken servet biriktirmenize de imkan sağlar.

Bütçeleme ile ilgili asıl sorun birçok kişinin bütçe oluşturmayı ertelemesidir. Nereye gittiğini net bir şekilde anlamadan para harcamak aşırı harcamalara ve kredi kartı borçlarına sebep olur. Bütçeleme konusunda gecikmek pişmanlığa da yol açar. Zira bireysel servetiniz yerine borçlarınız büyür.

MySavings.com Tüketici Tasarrufları Uzmanı Melissa Cid, “İmkanlarınızın ötesinde yaşamak size geçici bir tatminlik verebilir. Ancak bu genellikle kurtulması zor bir borç döngüsüne yol açar. Kazandıklarından fazlasını harcayan birçok insan yaşam tarzlarını sürdürmek için kendilerini kredi kartlarından, kredilerden ve hatta emeklilik tasarruflarından borç alırken bulurlar. Bu sadece kısa vadede finansal istikrarı tehlikeye atmakla kalmaz, aynı zamanda uzun vadeli finansal sağlıklarını da önemli ölçüde etkiler” uyarısında bulundu.

Emeklilik için birikim yapmamak

20’li veya 30’lu yaşlarınızda emeklilik çok uzak bir hayal gibi gelir ve bugünden tasarruf etmek gereksiz görünür. Ancak bu gerçeklikten çok uzaktır. Emekliliğiniz için planlama yaparken çok erken başlamak diye bir şey yoktur. Bileşik faizin sağladığı avantaj sayesinde 25 yaşında yatırıma başlayanlar 40 yaşına kadar bekleyenlerden çok daha avantajlı olur.

Emeklilik için her ay çok fazla para biriktirmenize gerek yoktur. Küçükten başlamak iyidir. Haftada 10 dolarlık birikim bile 40 yıl sonra önemli bir miktara ulaşabilir. Genç yaşlarda birikime başlayanlar gelecekte daha fazla para kazandıkça katkılarını da kademeli olarak artırabilir.

Cid konuyla ilgili açıklamasında, “Emekliliğe erken yatırım yapmamak, yıllar geçtikçe daha belirgin hale gelen kaçırılmış bir fırsattır. Bileşik faizin gücü, yatırım yapmaya ne kadar erken başlarsanız, paranızın büyümesi için o kadar fazla zamana sahip olduğu anlamına gelir. Bireyler, kariyerlerinin ilk yıllarında emeklilik tasarruflarına öncelik vermeyerek, yatırımlarının zaman içinde büyüme potansiyelini kaçırırlar” dedi.

Acil durum tasarrufuna sahip olmamak

Bir acil durum fonu başlatmak kendiniz için yapabileceğiniz en önemli şeylerden biri olabilir. Beklenmedik harcamalar bir noktada karşınıza çıkacaktır ve bu tür durumlara hazırlıklı olmak borca girmekten kaçınmanıza yardımcı olabilir.

Finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre, çoğu finans uzmanı, acil durum fonunuzda en az üç ila altı aylık harcamalarınız kadar para aktarmanızı önerecektir. Bu çok büyük bir para gibi görünse de unutmamak gerekir ki tüm bu birikime aynı anda ihtiyacınız olamayacak. Hesabınızı zaman içinde yavaş yavaş büyütebilirsiniz. Asıl amaçsa, ihtiyacınız olduğunda hesabınızda yeterli paranızın olmasıdır.

Borsaya yatırım yapmamak

Birçok insan için borsaya yatırım yapmak oldukça korkutucu görünebilir. Ancak, zaman içinde serveti büyütmenin en iyi yollarından biridir. Neyse ki yıldırma faktörünü en aza indirmeye yardımcı olabilecek yatırım yolları var.

Robo-danışmanlar, yatırım yapmanın ve yatırımlarınızın sizin için yönetilmesinin harika bir yoludur. Robo-danışmana her ay ne kadar yatırım yapmak istediğinizi ve ne kadar risk almak istediğinizi bildirin, gerisini o halleder. Alternatif olarak tercih ettiğiniz bir borsa endeksini izleyen bir borsa yatırım fonuna (ETF) yatırım yapabilirsiniz. Bu, bireysel hisse senetlerinin performansı hakkında endişelenmeden paranızı değerlendirmenin basit bir yoludur.

Banka müşterilerinin en sık yaptığı 10 hata

 

Dave Ramsey’den üniversitelilere: Eve çıkmak için çok erken

 

Kredi kartı borçlarınız kontrolden çıkmasın

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)