BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulis'10 yıl önce söyleselerdi inanmazdık'----

'10 yıl önce söyleselerdi inanmazdık'

'10 yıl önce söyleselerdi inanmazdık'
14 Mart 2011 - 18:45 www.finansgundem.com

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk: BBVA'nın yönetim kurulu toplantısında konu Türkiye'ydi

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, "İspanya'da BBVA'nın genel kurulunda yönetim kurulu toplantıya Türkiye'yi anlatarak başladı, Türkiye'yle bitirdi. 10 yıl önce bir Türk kurumunun buralarda konuşulacağını söyleseyerdi, bir çoğumuz buna inanmazdık" dedi.
Birkaç gün önce ortağımız olan dünyanın yedinci büyük bankasının toplantısındaydım. Bin küsür kişinin katıldığı genel kurulda yönetim kurulu Türkiye'yi anlatmaya başladı, sonucunda Türkiye'yle noktaladı. Bundan 10 sene önce bir Türk kurumunun buralarda konuşulacağını söyleseyerdi, bir çoğumuz buna inanmazdık.
KRİZİ KAMU YARDIMI ALMADAN GEÇTİK
Türkiye bu dünya krizini tek bir kamu yardımı olmadan geçti. Daha da önemlisi Türkiye'nin iş dünyası belirli platformlarda daha fazla görülmeye başlandı. G20'de yazılan bazı raporlarda Türkiye'nin ne çözümleri getirdiği konuşulmaya başlandı. Değişimden geçen Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkeleri içinde girişimcilik ruhuyla dünyaca anlaşılan iş yapma tekniklerine sahip Türk kurumları da elinden geldiği sürece işadamlarının girişimcilik ruhununu bu bölgelere götürebilir. Türk iş dünyası kendi başına hatta öbür büyük şirketlerle o yörenin kalkınmasında ön planda olabilir. Bizler de Gümrük Birliği'ne katıldığımızda tekstil ve otomotiv öldü deniyordu. Şu an en çok ihracat yapan sektör otomotivdir. Türkiye birçok kurumun üretim merkezi olarak gördüğü ülke konumuna geldi. Türkiye bölgesindeki değişime katkıda bulunacağı gibi biz de iş dünyası olarak katkıda bulunabiliriz.
AB DEĞİŞİME AYAK UYDURMALI
Bölgedeki değişimde Avrupa da yer almak istiyorsa Türkiye'nin önemi ortada. Grup olarak Avrupa'da birkaç şirketimiz var. Ekonomik olarak, iş dünyası olarak Avrupa'ya kabul görüyorsak biz neden 73 milyon insan olarak kabul edilemiyoruz. Bu benim için bir soru işaretidir. Sorunlarla yaşayan Kuzey Afrika ve Ortadoğu'da herkes Türkiye'nin AB'deki konumu ne olacak, AB Türkiye'yi alacak mı diye soru işaretiyle bakıyorlar. Avrupa çok önemli bir imtihandan geçiyor. Ümit ediyorum ki, dünya değişimine Avrupa da ayak uydurur." Ntvmsnbc

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)