BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulis10 milyon dolarlık ‘yatırım' vurgunu----

10 milyon dolarlık ‘yatırım' vurgunu

10 milyon dolarlık ‘yatırım' vurgunu
17 Mayıs 2011 - 11:00 www.finansgundem.com

'Müthiş Türk' lakablı dolandırıcı Hüseyin Çoban, ABD'li yatırımcıları bile dolandırmış

Uluslararası dolandırıcılık piyasasında “Müthiş Türk” lakabıyla bilinen Hüseyin Çoban’ın liderliğini yaptığı sınır ötesi organize suç şebekesi, akıl almaz bir dolandırıcılık olayına imza attı. Şebekenin, ABD’li banka ve kuruluşların ismini kullanarak Amerikalı ünlü avukat Kenneth Gordon ile Avusturyalı mali danışman Johannes Baumgartner’ı dolandırdığı iddia edildi. “Müthiş Türk”ün çetesine toplam 4 milyon 800 bin dolar kaptıran Gordon ve Baumgartner, Hüseyin Çoban’la birlikte 36 kişiden şikayetçi oldu. SABAH Özel İstihbarat Bölümü’nün edindiği bilgilere göre inanılmaz dolandırıcılık için “finansal kaynak sağlama” adı altında özel bir yöntem kullanıldı. Şebeke elemanları, bir emlak projesinde kullanılmak üzere bankadan finansman sağlayabilmek için 2 milyon 500 bin dolar komisyon gerektiğini söyledi. Eğer bu parayı bulursa Gordon’a yatırıma ortak olma vaadinde bulunuldu..
VİRGİN ADALARI….
İddialara göre şebeke, inanınırlığını artırmak için New York’ta bulunan büyük bir hukuk bürosunun hesabına 2 milyon dolar yatırılacağı güvencesini verdi. Bu şirket, ABD’deki meşhur avukatlık şirketlerinden Friesner& Salzman L.L.P. idi. Şirketin ortağı, Stanley Salzman adında bir avukattı. Kenneth Gordon, tanınmış şirketin ve ortağının ismini görünce şebekenin kurduğu şirkete 2 milyon dolar verdi. Ayrıca hukuk bürosunun acentesine de 500 bin dolarlık vekâlet ücreti yatırdı. Bu paranın yalnızca 300 bin dolarlık kısmı Gordon’a geri ödendi. Kalan tutar, aralarında kara para cenneti olarak bilinen Virgin Adaları’nın da bulunduğu çeşitli yerlere gönderilerek aklandı. Şebeke, mali konularda uzman olan ikinci kurbanı Johannes Baumgartner’a daha farklı ve karmaşık bir dolandırıcılık yöntemiyle yaklaştı. Bu yöntemin adı “Prime Bank Dolandırıcılığı” yöntemi idi. Plan doğrultusunda şebeke üyeleri Baumgartner’a sözde büyük bankalar arasında prime bank finansal evraklarıyla yapılan işlemlere dâhil olabileceği güvencesini verdi. Ancak bu işlemlere katılmak için özel bir davetiye anlamını taşıyan 100 milyon ABD Doları üzerinde yatırım yapmak şarttı. İddialara göre şebeke, finansal konuları iyi bilen Baumgartner’ı ikna edebilmek için bu süreçte ABD Merkez Bankası adına basılmış sahte evrakları kullandı. Baumgartner da bu evrakları görünce fon olarak kullanılacak bir havuzdan faydalanmak vaadine kanarak havuza yüzde 3 komisyon ücreti yatırdı. Baumgartner’ın komisyon adı altında şebekeye kaptırdığı toplam para 3,6 milyon dolardı. Şebekenin, diğer kurbanlardan alınan paralar da göz önüne alınırsa piyasayı toplam 10 milyon dolar dolandırdığı belirtiliyor.
BANKAYI BOŞALTMIŞTI
“Müthiş Türk” Hüseyin Çoban’ın uluslararası piyasalarda yükselişi, İngiltere’de Hong Kong ve Shangai bankalarında çalışan bir bankacının kızı olan Mary Ogden’le evlendikten sonra başladı. Çoban daha önce de sahte havaleler ve teleks emirleriyle Lazard Brothers ve Royal Bank Of Scotland’ı 8,2 milyon sterlin dolandırmıştı. İngiliz polisi, Hüseyin Çoban’ı yakalamak için Amerikan gizli servisi CIA ile İngiliz gizli servisleri MI6 ve MI5′dan yardım almıştı. 
Sabah

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • komoedan22 Mayıs 2011 17:14

    valla azım açık kaldı türkler zekidir biliyorum ama bukadarıda pes doğrusu parmak atmadığı yer kalmamış:)))))))