Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Okulların açılmasına bir ay kala başta özel okullar olmak üzere dershaneler ve anaokulları öğretmen alımına başladı. Türkiye’de toplam 910 binin üzerinde öğretmen istihdam ediliyor ve bunların 200 bine yakını da özel okullar da çalışıyor. Özel eğitim kurumlarının sayısının hızla artması ile birlikte öğretmen ihtiyacı da artıyor.
20 BİN ÖĞRETMEN ATANDI
Kamuya bakıldığında Milli Eğitim Bakanlığı, 2016 yılında 50 bin, 2017 yılında ise 20 bin öğretmen ataması yaptı. Bu yıl ise 20 bin daha yeni sözleşmeli öğretmen ataması sağlandı. 20 bin öğretmenin ataması ise Temmuz ayının sonunda gerçekleşti ve öğretmenler Ağustos ortasında atandıkları illerde kendilerinden istenilen belgeleri teslim edecekler. Kamuda görev yapan öğretmenlerin yaş ortalaması ise 37,4 iken; 45-55 yaş arası öğretmen sayısı 167 binin, 56-65 yaş arası görev yapan öğretmen sayısı ise 34 binin üzerinde. Kamudaki öğretmenler bu yılın ilk döneminde ek ders ücreti hariç 3 bin 90 lira, otuz yıllık hizmeti bulunan öğretmenler de yine ek ders ücreti hariç 3 bin 537 lira aylık net maaş ödemesi alıyor.
EN ÇOK ARANAN BRANŞLAR
Kamuda öğretmen atamaları gerçekleşirken, özelde de yeni öğretim yılında çalışmak üzere öğretmen alımı şimdilerde hızlandı. Bu noktada İŞKUR’a da hem özel okullardan hem anaokullarından hem dershanelerden binlerce öğretmen talebi geliyor. Özel okullarda en çok ihtiyaç duyulan branş sınıf öğretmenliği olurken, İŞKUR’a, Türkiye’nin birçok ilinden gelen taleplerde ikinci sırayı da okul öncesi öğretmenlik alıyor.
ŞARTLAR NE?
Öte yandan, özel okullar, en az 4 yıl deneyim arıyor. Kimi okullarda bu süre 5 yıla kadar çıkıyor. Özel okullara girecek öğretmenlerde teknolojiyi etkin kullanmasına öncelik veriliyor. Özel okulda ilk kez öğretmenliği başlayacak olanlar ise branşına ve eğitim seviyesine göre 2 bin 500 lira maaşla işe başlıyor. Hem tecrübeye hem de okul farklılığına göre maaşlar 9 bin ile 10 bin lira arasında da değişiyor. (Haber 7)
Haber uydurma. Öğretmen özel de 3000 tl maaş alıyor devlette 3400 sadece. Doktor 12000 polis 7000.
öğretmen ne yapar ? senin 10 elamanın vardır.. bir de 10 yıllık ustan.. o usta olmadan nasıl profesyonel iş yapamıyor, elemanlar yetişmiyorsa .. öğretmende odur ey cahiller topluluğu... kaliteli öğretmen, kaliteli öğrencileri yetiştirir... 100 tane aynı malı üreten fabrika vardır ama 10 tanesi en iyi keliteli ucuz ve argeli üretir... tesrübe ve profesyonel kadro varsa tabi.. öğretmende öyledir.
öğretmene onbin ,doktora onbeşbin bunların hepsi palavra,yüksek verilen ücretleri medya yazmıyor, bugün yeni emekli devlet işçisinin emekli aylığı beşbin liranın üzerinde emekli albayın maaşı sekizbin lira bunlardan çok daha nitelikli meslekler bunun yarısını almıyor niye medya gerçekleri yazmıyor hepsi şişirme haberler...
Turkiyede gormek istedigim öğrencilerin yabanci dili okulda öğrenebilmesi. Ogretmenlere cok is dusuyo. Nesil de disiplin namina bise yok. Ogretmenlerin isi zor. En ufak bagirmaya bile ogrencinin babasini alip okul basma devri bitmeli. Ogretmen korunmali. M.e.bakanligindan sorusturma izni alinmadan ogretmen hakkinda sorusturma baslatilmamali. Oto çöpe veliler öğretmen suçlamamali. Öğretmenlerin de kendilerini devamli yetistirmesi gerek.
Yabancı dil derken Arapçayı kastediyorsaniz okulda zorla da olsa öğretmeye çalışırlar, adeta ibadet ediyorcasina. Ama batı dilleri derseniz o günahtır, üst akıl faiz lobisi falan hep inkiliççe konuşuyor ya.
Öğretmen ne yapıyor diyenin cahillikte 1 . Sınıf olduğu kesin
Ben ögretmene 2000 tl den fazla vermem hem neyapıyoki ögretmen
Seni yetistiren öğretmen belliki is yapmamış ki okuldan bir kelam öğrenmeden cıkmışın.bir kelam öğrenseydin bu şekilde konuşmazdın..... Birde öğretmen ne işi yapıyor demişin..sizin evde kendi çocuklarınıza dahi tahammül edemeyip kriz geçirirken öğretmen 30-40 kişilik sınıflarda sizlerin evlatlarıyla kriz gecirmeden ve dahi sizlerin vermediği sevgiyi saygıyı vererek eğitim yapmaktadır
ÖĞRETMENİN MADDİ SORUNU OLMAYACAK Kİ ESAS İŞİNE ODAKLANABİLSİN. KİRAYI DEVLET KARŞILAMALI. MAAŞININ YARISINI KİRAYA ULAŞIMA VERİYOR.
Ben matematik ögretmeniyim. Niye böyle bir bilgim yok en çok arananda sınıf ögretmeni imiş miş peki niye aylık 1400 liraya ücretli milli egitim de köle ögreetmenlik yapıyırlar. Ha anladım 10 bin verecekleri öğretmenin sartları şöyle galiba Genç 18-25 yaş arası Adriana lima kadar olmasada idare etsin Akşamları eve de ugrasın 40 yıllık tecrübeye eş deger bilgiye sahip olsun Ara sıra uçsun Boş vakitlerde okulda vitrinde mankenlik yspsın Agzı olsun dili olmasın 10 bin verdik deyip el atından 8 binini geri versin Marsa çıksın Ara sıra kpss ye girip 2. Olsun Vs vs vs
ben sınıf öğretmeniyim ve 4 bin üstünde maaş veren bir okula rastlamadım daha. o da maaşını kira olarak verdiğin istanbul gibi bir şehirde. gecen sene istanbul'da görüştüğüm bir okul 2400 tl fazla vermeyiz dedi. özel sektör öğretmenleri sömürüyor. sizin yaptığınız habere bak.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.