Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Limak Yatırım Başkanı Ebru Özdemir, Kanal İstanbul ve İzmir Geçişi dahil her türlü altyapı projesiyle ilgilendiklerini belirterek, savunma sanayi projeleriyle de ilgili olduklarını söyledi. Bir grup gazetecinin sorularını yanıtlayan Özdemir, dünyada ekonomik anlamda yeni bir döneme girildiğini söyledi. ABD ve AB’de faizlerin yükseldiğini, paranın ABD’ye geri döndüğüne dikkat çeken Özdemir, “Yeni dünya düzenine kendimizi ayarlamamız lazım” dedi. Seçimlerin öne alınmasının bu noktada belirsizliği gidereceği için olumlu bir gelişme olduğunu kaydeden Özdemir, öngörülebilirliği arttıracak adımların yatırımcılar için önemli olacağını kaydetti. Özdemir, ekonominin içinden geçtiği süreç için de, “Çarklar sürdükçe telaşlanacak bir durum yok, çarklar da dönüyor” değerlendirmesinde bulundu.
DEĞİŞİKLİK YAPILABİLİR
Özdemir, özel sektöre dövizle borçlanma sınırına ilişkin şunları söyledi: “Yıllardır dolar faizi az, Euro faizi negatif olduğu, devalüasyon da hızlı olmadığı için, insanlar dövizle borçlanıyorlardı. Vadeler uzundu. Şimdi o dünya bitiyor, ABD faizleri yükseliyor ve yabancı para borçlanmaları tehlikeli oluyor. Bu noktada sistemin nasıl işleyeceği önemli. Uygulamaya bakıp yolda bir takım düzenlemeler yapılabilir.”
Çanakkale Köprüsü için aldıkları krediye de değinen Özdemir, 3 milyar Euro’luk kredi sözleşmesi imzaladıklarına dikkat çekti. 2.3 milyar Euro’luk kredinin yabancı bankalardan geldiğini söyleyen Özdemir, “15 yıl vadeli bir kredi. Ben finansmana İpek Yolu diyorum. Çin var, Kore, Avrupa, Danimarka, İngiltere, Hollanda finansmana katılan ülkelerden sadece bazıları. Toplam 24 banka ve finans kuruluşu katıldı. Çok ciddi uluslararası katılımın olduğu bir paket. Bu Türkiye ekonomisine olan güveni de gösteriyor” dedi. 1 milyar Euro da kullanmadıkları bir kredinin bulunduğuna dikkat çeken Özdemir, “Hatta bir küçük köprü daha mı yapsaydık” diyorum. Ama netice itibarıyla ilgi bizi mutlu etti. Köprüyü de 18 Mart 2022’ye yetiştireceğiz” dedi.
EN BÜYÜK KORKUM ÇALIŞMAMALARI
‘TÜRKİYE’NİN Mühendis Kızları’, ‘Evin küçük mühendisleri’ gibi projelerini hatırlatan Özdemir, liselerde de mühendislik eğitimlerine başlayacaklarını ve 20 bin kişiye ulaşacaklarını söyledi. Amaçlarının her aşamadaki mühendislik eğitimini desteklemek olduğunu kaydeden Özdemir, “En büyük korkum ise, ‘kızlarımızın çalışmaması’. O kadar eğitimi aldıktan sonra, evlendiklerinde çalışmadıklarını düşünsenize” dedi. (Hürriyet / Hacer Boyacıoğlu)
amk.beykoza fabrika yapsın olur mu?
Batı antalyaya havaalanı yapın ana öyle kaş ilçesinin oraya değil çünkü orda bi yatırım yeri yok kemer tarafına yapın çünkü hazır otel yapılanması var fakat antalya havalimanına uzak olduğu için oteller her sene iki ay geç açılıp iki ay erken kapatıyor mevcut yatırımı verimli kullanılamıyor 100 otelin her sene 4 ay kayıbı var buda ülkeye girecek olan döviz kayıbı demek
Mersin e havaalanı yapın
fabrika yap
Ebru Hanım Tekel Fabrikalarını 292 milyon dolara satın alıp ; 850 milyon dolara satan ortaklardan biri siz miydiniz?Neden battı pahasına sattınız,çünkü satın alan Amerikalılar ,İngilizlere 2,5 milyar dolara sattılar.İnanın sizin ve ülkemin adına çok üzüldüm.
Binali Bey ne diyordu:''vatandaşın cebinden beş kuruş çıkmayacak'',ama gördük ki köprüden geçenden de geçmeyenden de para kesiliyor. Madem devlet bu kredilere garanti veriyor.,kendisi neden yapmıyor.Neden dolarla ödeme garantisi veriyor,sonra da dolar yükseliyor diye şikayetçi oluyor.
Cevabı basit değil mi ? Yöntemi bulmuşlar, ortada suç yok, ihale var
Çanakkale ve Osmangazi köprüsünden keşke demiryolu geçseydi yada yanına demiryolu köprüsü yapılsaydı. Kamu uluslararası piyasalardan düşük faizle para bulup bunları finanse edebilir. ÖZEL SEKTÖRÜN DÖVİZLE BORÇLANMASINA LİMİT KONULSAYDI YADA YASAKLANSAYDI.
Tek başınıza bir köprüyü yapamadınız. O milyar euro ile hyundai, lg, samsung gibi bir marka olusturun desem yapmazsınız. İşiniz gücünüz ihalelerle nemalanmak olduğu için bir fabrika yapmazsınız.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.