BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem1 Mayıs tüm yurtta kutlandı: İstanbul'da gözaltı----

1 Mayıs tüm yurtta kutlandı: İstanbul'da gözaltı

1 Mayıs tüm yurtta kutlandı: İstanbul'da gözaltı
01 Mayıs 2023 - 16:48 www.finansgundem.com

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü yurt genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanırken Beşiktaş'ta toplanarak Taksim Meydanı'na yürümek isteyen iki gruba polis müdahale etti. İki gruptan 35 kişi gözaltına alındı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler Beşiktaş'ta sabahın erken saatlerinden itibaren yoğun güvenlik önlemi aldı. Saat 09.15 sıralarında Umut-Sen üyeleri Beşiktaş'tan Taksim'e yürümek isterken Ihlamurdere Sokağı'na geçti.

Ancak gruba polis izin vermedi. Yürümekte ısrar eden gruptakilerden 15 kişi gözaltına alındı. Saat 09.50 sıralarında ise Halkın Kurtuluş Partisi üyesi 30 kişilik grup Barbaros Bulvarı'ndan Taksim'e yürümeye çalıştı. Uyarılara rağmen yürümek isteyen gruba da polis müdahale etti. HKP üyelerinden 20 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar polis minibüsüne bindirilerek sağlık kontrolüne götürüldü.

HAK-İŞ İstanbul İl Başkanı Mustafa İluk ve sendika üyeleri, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı.

Gümüşsuyu Caddesi'nde toplanan Hak-İş İstanbul İl Başkanlığına bağlı sendika üyelerinin yer aldığı kortej, çeşitli sloganlar atarak Taksim Cumhuriyet Anıtı önüne geldi.

Anıta çelenk bırakan ve grup adına açıklama yapan İstanbul İl Başkanı Mustafa İluk, sağlık, iş, ekmek, güvenli ve güvenceli istihdam, refah dolu yarınlar ve güçlü gelecek için taleplerini yine meydanlardan yüksek sesle haykırdıklarını söyledi.

İluk, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerde binlerce emekçinin vefat ettiğini ve yaralandığını belirterek, emeğin, alın terinin, dayanışma ve yardımlaşmanın gücüne inanan konfederasyonun, deprem bölgesindeki üyeler başta olmak üzere tüm vatandaşlara destek olmak için yardım çağrısında bulunduğunu dile getirdi.

Ülkemizin birlik ve dayanışma ruhuna en çok ihtiyacı olduğu bu zor zamanlarda gelecek ve istikrar için üretmeye ve çalışmaya devam ettiklerini vurgulayan İluk, "1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü'nde taleplerimizi bugün bir kez daha yineliyoruz. Bütün çalışanları ve toplu sözleşme düzenini koruyacak, çalışanların aileleri ile birlikte insanca yaşamasına imkan tanıyacak ücret düzenlemelerinin yapılmasını talep ediyoruz." dedi.

Grup, açıklamanın ardından Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs 1977'de yaşanan olaylar sırasında hayatını kaybedenlerin anısına Kazancı Yokuşu'na karanfil bıraktı.

DİSK üyeleri, Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk sundu.

Çerkezoğlu, çelenk sunumunun ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Türkiye'deki tüm emekçilerin 1 Mayıs'ını kutlarken, yılın 364 günü çalışan işçilerin 1 Mayıs'ta sisteme karşı çıkmak ve gelecek dünya düşlerini ifade etmek için meydanlarda buluştuğunu söyledi.

Türk-İş üyeleri, Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk sundu.

Türkiye Otel, Lokanta, Dinlenme Yerleri İşçileri Sendikası (TOLEYİŞ) Genel Başkanı Cemail Bakındı, Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde İstiklal Marşı okuyan ve anıta çelenk bırakan Türk-İş heyeti adına yaptığı açıklamada, 1 Mayıs'ın sadece işçilerin değil, emeklilerin, dar gelirlilerin ve çocukların geleceğinin bayramı olduğunu söyledi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlere rahmet, geride kalanlara sağlık dileyen Bakındı, bölgede yaraların sarılması için çalışmaların devam etmesi gerektiğini ifade etti.

Anıt önünde bir süre slogan atan heyet, açıklamanın ardından dağıldı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla İstanbul'da toplanan bazı sendikaların üyeleri de Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin'den 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, hayat şartlarını dikkate alarak temmuzda emeği koruyacak asgari ücret düzenlemesini devreye sokacaklarını kaydetti.

Bakan Bilgin, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı büyüyen Türkiye'nin çalışan, üreten emekçilerinin menfaatlerini gözeten adımlarını istikrarlı ve güvenli bir şekilde attıklarını belirtti.

Bu yıl asgari ücreti geçen yıla göre net yüzde 100 oranında arttırdıklarını anımsatan Bilgin, şu ifadeleri kullandı:

"Ülkemiz ve milletimiz için en doğru, en hakkaniyetli kararla emeğin ve emekçinin yanında olmaya devam ettik. Hayat şartlarını dikkate alarak temmuz ayında da yeniden emeği koruyacak asgari ücret düzenlemesini devreye sokacağız. Sosyal devlet anlayışıyla çalışanlarımızla omuz omuza vererek her bir vatandaşımızın refah seviyesinin yükselmesi, istihdamın artması için çalışmaya devam edeceğiz. Büyük ve güçlü Türkiye'nin müreffeh geleceğini emek emek beraber inşa ettiğimiz tüm emekçilerimizin, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyor, sermayesi emek olan çalışanlarımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Spor dünyasından 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajları

Spor federasyonları ve kulüpler, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Alın terlerinin her bir damlasına emeklerini sığdıran, vatan ve millet sevgisinden aldıkları güçle hayatın ağır yükünü sırtlanarak ona anlam katan tüm işçi ve emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü içtenlikle kutlarız." ifadeleri kullanıldı.

Türkiye Basketbol Federasyonunun (TBF) sosyal medya hesaplarında ise file içindeki basketbol topunu sırtında taşıyan bir sporcunun görseli kullanıldı. Görselle birlikte, "Yaşamın her alanına çalışmalarıyla değer katan tüm emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun." ifadesinin yer aldığı mesaj paylaşıldı.

TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu da mesajında, "Ülkemizin gelişmesinde ve ilerlemesinde, alın teri ve emekleriyle en büyük paya sahip bütün işçi, emekçi ve çalışanlarımızın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun." ifadesine yer verdi.

Kulüplerin paylaşımları

Galatasaray Kulübünün paylaşımında, Nef Stadı'nda çim bakımı yapan bir çalışanın fotoğrafı kullanılarak, şunlar kaydedildi:

"Tüm emekçilerin, emeğin, dayanışmanın ve yardımlaşmanın günü olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlar, alın teriyle hayatını kazanan tüm yurttaşlarımıza sağlık, mutluluk ve başarı dolu bir gelecek dileriz."

Fenerbahçe Kulübünün mesajında "Ülkemiz için değer üreten tüm emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun." denilirken, Beşiktaş Kulübünün paylaşımında da "120 yıllık şan ve şeref dolu mazimizde her daim halkın takımı olmakla övündük, emeğe ve alın terine saygılı olduk. Tüm emekçilerin ve halkımızın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlarız." ifadelerine yer verildi.

Trabzonspor Kulübünün paylaşımında ise "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun." ifadesi kullanıldı.

İstanbul'da kutlamaların adresi Maltepe etkinlik alanı

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve TDB öncülüğünde Maltepe Etkinlik Alanı'nda kutlama düzenlendi.

Kutlama programına katılmak üzere, sahil yolu üzerinden kortejler halinde yürüyen sendika, meslek birlikleri, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların yer aldığı gruplar, alana ulaştı.

Bayrak, flama ve pankartlar taşıyan gruplar, kontrol noktalarında güvenlik kontrolünden geçirilerek miting alanına alındı.

Alanda yapılacak kutlamalar için dev bir sahne kuruldu. Program öncesinde katılımcılar, şarkılar eşliğinde halay çekti, oyunlar oynadı.

Ankara

Ankara'da, sendika ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlandı.

Anadolu Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe, Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonuna (KESK) bağlı sendikalar, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Ankara Tabip Odası, sivil toplum örgütleri ile bazı siyasi parti üyeleri katıldı.

Polis noktalarında üstleri arandıktan sonra kutlama alanına giren gruplar, taşıdıkları pankart ve flamalarla renkli görüntüler oluşturdu.

DİSK Ankara 1 No'lu Şube Sekreteri Zeynep Mucukgil, yaptığı konuşmada, bu yıl 1 Mayıs kutlamalarının yasla karşılandığını ve deprem nedeniyle hayatını kaybeden insanları unutmayacaklarını belirtti.

Mucukgil, bu yılın 1 Mayıs'ının yeni bir başlangıç olacağını ifade ederek, "Bu ülkenin gerçek sahipleri olarak geleceğimize sahip çıkacağız." dedi.

Daha sonra müzik eşliğinde halay çeken katılımcılar, slogan atarak alandan ayrıldı.

İzmir

İzmir'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Gündoğdu Meydanı'nda kutlandı.

Basmane ve Cumhuriyet meydanları ile Alsancak Garı önünde bir araya gelen sendika temsilcileri, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti üyeleri, kortejler oluşturarak kutlama alanına yürüdü.

Gündoğdu Meydanı'nda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ve Türk-İş İzmir 3. Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak birer konuşma yaparak işçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü tebrik etti.

Konuşmaların ardından sanatçı Suavi konser verdi.

Polis, geniş güvenlik önlemi aldı.

Adana

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, 700 binden fazla kamu işçisinin mali ve sosyal haklarının belirleneceği Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü'ne ilişkin, "Yakışan neyse, arzumuz seçimden evvel bitirmek ama istediğimiz bir şey olmazsa bu meselenin içinde olmayız haberiniz olsun." dedi.

Atalay, Arif Nihat Asya Parkı'nda toplanan işçilerle 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte bir araya geldi.

Burada konuşan Atalay, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgede çalışmalar yürüttüklerini, paylaşmak, yardımlaşmak, kucaklaşmak ve acıları azaltmak için Adana'da alanda olduklarını söyledi.

Türkiye'de her gün 4 işçinin iş kazasında hayatını kaybettiğini belirten Atalay, bu rakamın dünya ortalamasının çok üstünde olduğunu ifade etti.

Çocuk işçilerle ilgili yasal düzenlemeye de ihtiyaç olduğunu anlatan Atalay, seçimlere ilişkin şöyle konuştu:

"Bütün partilerin milletvekili listesini inceledim. Siz de incelediniz. Biz bu ülkede işçi, işsiz, emekli, küçük esnaf, bu ülkenin yüzde 70'iyiz. Meclis'e girecek 3 işçi, esnaf, emekli yok. Ne konuşuyoruz biz şimdi? Tulum giymemişse, çiftçilik yapmamışsa, Meclis'te ne anlatacak? Tulum yoksa, tulumun derdini anlatamaz. Yüzde 85 işveren, öbür meslek guruplarını sayıp da bir haksızlık yapmayım diye söylemiyorum. Sermaye ağırlıklı bir Meclis. Dün de öyleydi, ondan evvel öyleydi. Bunu değiştirmediğiniz müddetçe bu problemleri çözemeyiz. Bugün bununla ilgili milletvekili olacak durumum yok. İşveren olacak durumum yok. Türkiye'nin bütün alanlarından, bu Meclis'e işçi kökenli milletvekili sokmazsak sıkıntıları büyütmeye devam ederler."

Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü

Ergün Atalay, Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü ile ilgili yarın görüşme yapılacağını aktararak, şunları kaydetti:

"Yarın görüşsünler. Tekliflerini bir getirsinler. Buradaki kamu koordinasyon kurulu beraber müzakere edelim. Şube başkanlarımıza soralım. Yakışan neyse, arzumuz seçimden evvel bitirmek ama istediğimiz bir şey olmazsa bu meselenin içinde olmayız haberiniz olsun. TÜRK-İŞ, Türkiye'nin, mazlumun, haklının, işçinin, emekçinin yanında olmaya devam etmek mecburiyetinde. Türkiye yoksa, TÜRK-İŞ de yok, A partisi de B partisi de yok. Onun için önceliğimiz Türkiye. İstediğiniz partiye oy verin ama Türkiye'den yana olmak durumundayız."

Antalya

Antalya'da Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK- İŞ), Birleşik Kamu İşgörenleri Sendikaları Konfederasyonu (Birleşik Kamu-İş), Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Hak-İş) şube başkanları ve sendika üyeleri Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

TÜRK-İŞ Antalya Şube Başkanı Cemil Ünal, törende yaptığı konuşmada, 1 Mayıs'ın işçilerin mücadelesini temsil ettiğini söyledi.

Emek ve sermaye eşitliğini sağlayabilmek, işçilerin sorunlarına çözüm olabilmek adına mücadele verenlere teşekkür eden Ünal, emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı.

Hak-İş Konfederasyonu Antalya Şube Başkanı Muhammed Talha Kandil de güvenli ve güvenceli istihdam, güçlü bir gelecek için 1 Mayıs'ta yine birlikte olduklarını belirtti.

Emeğin ve alın terinin karşılığını alabilmek için işçilerin sesi olmaya devam edeceklerini vurgulayan Kandil, "Bugün Hak-İş olarak 'emeğinizin hakkı, çocuğunuzun rızkı ve geleceğiniz bize emanet' demek için meydanlardayız. Birliğimiz daim olsun. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'müz kutlu olsun." diye konuştu.

Aydın Kanza Parkı'nda toplanan sivil toplum örgütü temsilcileri ve üyeleri, Güllük Caddesi'nden Cumhuriyet Meydanı'na doğru yürüyüşe başladı.

Muğla

Muğla'da Mehmet Ali Eren Parkı'nda toplanan katılımcılar, slogan atarak Hasan Ali Yücel ve Emek caddelerinden Muğla Sosyo Kültürel etkinlik alanına yürüdü.

Sendika temsilcileri, alanda yaptıkları konuşmalarda, işçilere daha fazla ücret verilmesini, çalışanların özlük haklarının iyileştirilmesini talep etti. Etkinlikte katılımcılar, müzik eşliğinde halay çekti.

Kutlamalara Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ile sendika başkanları, üniversite öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

Burdur

Burdur'da Köprübaşı mevkisinde toplanan katılımcılar, ellerinde pankart ve sendika bayraklarıyla Gazi ve Atatürk caddelerinden Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'na yürüdü.

Meydanda, işçi ve çalışan haklarının iyileştirilmesi, ücret artışı ve emeğin karşılığının verilmesine ilişkin konuşmaların ardından davul ve müzik eşliğinde eğlenen işçiler ve sendika temsilcileri halay çekti.

Isparta

Isparta'da da katılımcılar Kaymakkapı Meydanı'nda toplandı.

CHP Isparta İl Başkanı Tansel Dilaver, burada yaptığı konuşmada, ekonomideki sıkıntılar nedeniyle buruk bir 1 Mayıs yaşadıklarını belirtti. Etkinlikte çeşitli slogan atan katılımcılar, daha iyi şartlarda çalışma talebinde bulundu.

Erzurum

Erzurum'da, Hak-İşçi Sendikaları Konfederasyonuna (HAK-İŞ) bağlı sendika temsilcileri ve üyeler, Havuzbaşı Kent Meydanı'nda basın açıklaması yaptı.

HAK-İŞ Erzurum Şube Başkanı Şahin Girmenç, burada yaptığı konuşmada, uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladıklarını söyledi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde binlerce emekçinin vefat ettiğini ifade eden Girmenç, şöyle konuştu:

"Emeğimizin ve alın terimizin karşılığı için işsizlik ve gelir endişesi olmayan onurlu bir hayat için birlik, dayanışma ve beraberlik ruhu ile meydanlarda sizlerin güçlü sesi olmaya devam edeceğiz. HAK-İŞ olarak ülkemizi korumak için canlarını hiçe sayan şehit ve gazilerimizi, dünyanın dört bir yanında iş kazası ve meslek hastalıklarında hayatını kaybeden emekçi kardeşlerimizi dua ve rahmetle yad ediyoruz."

Girmenç, sendikal örgütlenmelerin önündeki engellerin kaldırılmasını istediklerini belirterek, toplu pazarlık kapsamının genişletilmesini, sendikal hak ve özgürlüklerin daha ileriye taşınmasını talep etti.

Kars

Kars'ta Hak-İş Konfederasyonu ve 1 Mayıs Tertip Komitesince etkinlik düzenlendi.

GAMP Konağı yanındaki parkta düzenlenen programda, ilk olarak HAK-İŞ Konfederasyonu öncülüğünde basın açıklaması yapıldı.

Daha sonra STK temsilcileri ve üyeler halay çekerek 1 Mayıs'ı kutladı.

Ardahan

Ardahan'da Milli Egemenlik Parkı'ndaki Atatürk Anıtı önünde toplanan grup adına konuşan HAK-İŞ Ardahan Temsilcisi Serhat Yıldız, 1 Mayıs'ı kutlamak için toplandıklarını söyledi.

Yıldız, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerde hayatını kaybeden işçilere Allah'tan rahmet diledi.

Daha sonra DİSK ve diğer bazı sendika temsilcileri de aynı bölgede bir araya gelip açıklama yaptı.

Hatif sağanağın etkili olduğu etkinliğe, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir ve CHP Ardahan İl Başkanı Yalçın Taştan da katıldı.

Tunceli

Tunceli'de de Sanat Sokağı’nda toplanan bazı siyasi parti, sendika ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile üyelerinin oluşturduğu gruplar, Seyit Rıza Meydanı'na yürüdü.

"Yaşasın 1 Mayıs" sloganı atan gruplar, meydan girişinde polis kontrolünden geçerek alana alındı.

Konuşmaların ardından etkinlikte müzik dinletisi gerçekleştirildi, katılımcılar halay çekerek 1 Mayıs’ı kutladı.

Ağrı

Ağrı'da da Hak-İş ve bağlı sendikalar Millet Bahçesi'nde program düzenledi.

Hak-İş İl Başkanı Ahmet Varol, burada yaptığı konuşmada, sendika olarak sağlık, refah dolu yarınlar ve güçlü gelecek için taleplerini meydanlardan yüksek sesle haykırdıklarını söyleyerek, "Ülkemizin birlik ve dayanışma ruhuna en çok ihtiyacı olduğu bu zor zamanlarda ülkemizin geleceği ve istikrarı için üretmeye ve çalışmaya devam ediyoruz. Ülkemizin birliği, bütünlüğü ve emeğimizin geleceği için Hak-İş olarak sendikalarımız ve tüm teşkilatımızla omuz omuza mücadele veriyoruz." dedi.

Erzincan

Erzincan'da ise sendika, dernek ve bazı siyasi parti temsilcileri eski otogar alanında toplandı.

Ellerinde çeşitli dövizler ile Türk bayrakları taşıyan gruptakiler, Fevzi Paşa Caddesi'nden slogan atarak Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü.

Gruptakiler, polis kontrol noktalarında üst aramasının ardından alana alındı.

Etkinlik, konuşmaların ardından konserle sona erdi.

Sakarya

Sakarya'da Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonuna (HAK-İŞ) bağlı sendika temsilcileri ve üyeleri, Demokrasi Meydanı'nda basın açıklaması gerçekleştirdi.

HAK-İŞ İl Başkanı ve Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Mehmet Mesut Gökdemir, HAK-İŞ olarak, depremzedelerle, üyeleriyle ve emekçilerle yaraları birlikte sarmak, kucaklaşmak için bir araya geldiklerini söyledi.

Sağlık, iş, ekmeğin, güvenli ve güvenceli istihdam, refah dolu yarınlar ve güçlü gelecek için taleplerini yine meydanlardan yüksek sesle haykırdıklarını belirten Gökdemir, birlik ve dayanışma ruhuna en çok ihtiyacın olduğu bu zor zamanlarda ülkenin geleceği ve istikrarı için üretmeye devam ettiklerini anlattı.

Bolu

Bolu İzzet Baysal Caddesi Bankalar Meydanı'nda bir araya gelen Türk Metal ve Belediye-İş Sendikası üyeleri de saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okudu.

Türk-İş İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Hakan Gülen ile Belediye-İş Sendikası Şube Başkanı İlhami Yurt, günün anlam ve önemini ifade eden konuşmalar yaptı.

Etkinlikte belediye temizlik işçisi Levent Altındağ'ın, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunduğu sırada işine ara vermesi de görüntülendi.

Karabük

HAK-İŞ Karabük Temsilciliğince düzenlenen etkinlikte, İl Temsilcisi ve Özçelik-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz, toplanan sendika üyeleri adına Kent Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk koydu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşma yapan Yılmaz, işçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı.

Bartın

Bartın'da Kemer Köprü Meydanı'nda bir araya gelen STK'lar ile sendikaların üyeleri, buradan döviz ve afişlerle Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü.

Maden işçilerinin de Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessesesine ait maden ocağında 14 Ekim 2022'de yaşanan patlamada hayatını kaybeden 43 işçinin isimlerinin yer aldığı pankart taşıdığı yürüyüşte, "Şehitler ölmedi, kalbimizde yaşıyor" sloganları atıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu adına konuşan Eğitim-Sen Bartın Şube Başkanı Sedat Bora, insanca yaşamak isteyen milyonlar olarak demokrasi, özgürlük, eşitlik ve laiklik özlemlerini ülkenin dört bir yanında alanlarda haykırdıklarını dile getirdi.

Zonguldak

Zonguldak'ta da sivil toplum kuruluşu ve sendika üyeleri, kent merkezindeki Madenci Anıtı önüne ellerinde döviz ve afişlerle sloganlar atarak bir araya geldi.

Zonguldak Demokrasi Platformu adına konuşan Çağlar Öztürk, hayatı sürdürülebilir kılan, tüm ihtiyaçların yaratıcısı olan emeğin uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs'ı bu yıl çok önemli tarihsel eşikte kutladıklarını vurgulayarak, sorunları ve bunun altında yatan nedenleri yüksek sesle dile getirmek için alanlarda olduklarını ifade etti.

Kocaeli

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde DİSK, KESK, TMMOB ve TTB öncülüğünde bir araya gelen katılımcılar, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı.

Çeşitli sendika, oda, dernek ve siyasi partilerin üyeleri, Akkavak Caddesi'nde belirlenen noktada toplandı. Kortej oluşturan katılımcılar, ellerinde taşıdıkları pankartlar, flamalar ve bayraklar eşliğinde Yahya Kaptan Halk Pazarı'na yürüdü.

Kutlamaların gerçekleştirildiği alan güvenlik amacıyla bariyerlerle kapatıldı. Alana ulaşan katılımcılar üst aramasından geçtikten sonra içeriye alındı.

Etkinlik, tertip komitesi tarafından hazırlanan ortak basın açıklamasının okunmasının ardından sona erdi.

Konya

Konya Kılıçarslan Meydanı'nda DİSK ve KESK'e bağlı sendikalar, siyasi parti temsilcileri üyeleri kutlama yaptı.

Meydana girişte polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Alanda toplananlar dövizler açtı ve sloganlar eşliğinde halay çekti.

DİSK Konya İl Temsilcisi Mustafa Tamer, burada yaptığı konuşmada, "Bizi ayağa kaldıran dayanışmamız, birliğimiz, örgütlülüğümüz oldu. Bir kere daha gördük ki bir toplumun en büyük gücü emeğin örgütlülüğüdür. 1 Mayıs'ta haksızlıklara ve hukuksuzluklara karşı bizler buradayız, bir aradayız. Bütün emekçilerin, ötekileştirilenlerin, demokratların, kadınların, işçilerin memurların, doktorların, öğretmenlerin hakları için yan yana geldiği gündür 1 Mayıs. Yaşasın 1 Mayıs Emek Ve Dayanışma Günü'müz." diye konuştu.

Daha sonra alana toplanan katılımcılar polisin oluşturduğu güvenlik eşliğinde Karatay Müzesi önünden başlayarak Alaaddin Bulvarı'ında sloganlar atarak yürüdü.

Afyonkarahisar

Hak-İş Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Gürbüz, Zafer Meydanı'nda yaptığı konuşmada, Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs'ın kutlu olmasını diledi.

Gürbüz, "Ülkemizin birlik ve dayanışma ruhuna en çok ihtiyacı olduğu bu zor zamanlarda ülkemizin geleceği ve istikrarı için üretmeye ve çalışmaya devam ediyoruz. Ülkemizin birliği, bütünlüğü ve emeğimizin geleceği için Hak-İş olarak sendikalar ve tüm teşkilatlarla omuz omuza mücadele veriyoruz." dedi.

Aksaray

Aksaray'da, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bazı sendika üyeleri kutlama yaptı.

15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda toplanan sivil toplum kuruluşları ve sendikaların üyeleri, döviz açtı, şarkılar söyledi.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu (BİRLEŞİK KAMU-İŞ) ve Eğitim İş Sendikası Aksaray İl Başkanı Ahmet Eraslan, yaptığı konuşmada, dünyadaki tüm emekçilerle dayanışma içinde olduklarını söyledi.

1 Mayıs'ı bu yıl çok ağır bir ekonomik krizin ve derinleşmiş bir gelir adaletsizliğin ortasında karşıladıklarını belirten Eraslan, tüm çalışanların gününü kutladı.

Sivas

Sivas'ta Ethembey Parkı önünde toplanan sendika ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle vatandaşlar arama noktasından geçerek alana alındı.

Alandakiler, sloganlar eşliğinde buradan Mevlana Caddesi'ndeki miting alanına yürüdü.

Burada gerçekleştirilen kutlamalarda konuşmaların ardından alanda bulunanlar müzik eşliğinde halaylar çekti.

Kayseri

Kayseri'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde çeşitli sendikalar, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler Mimar Sinan Parkı çevresinde bir araya geldi.

Slogan atan gruplar, polis arama noktalarından geçerek Mimar Sinan Parkı'ndaki programa katıldı.

Konuşmaların ardından gruptakiler, davul zurna eşliğinde halay çekerek 1 Mayıs'ı kutladı.

Kırşehir

Kırşehir'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla kutlama yapıldı.

Sendikaların yöneticileri, işçiler, siyasi parti ve derneklerin temsilcileri Cacabey Meydanı'nda bir araya geldi.

Etkinliklere katılan çok sayıda kişi, müzikler eşliğinde halay çekti.

Yozgat ve Nevşehir

Hak-İş Yozgat Temsilcisi Ferman Zararsız, Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı açıklamada, "Birlikte yeniden ayağa kalkmak, mücadele etmek, güçlüyüz demek için buradayız, meydanlardayız. Pandemi sebebiyle ara vermek durumunda kaldığımız kitlesel 1 Mayıs programlarımızı, bugün burada, emekçilerimizle deprem dayanışmamız sebebiyle başlatmış oluyoruz." dedi.

Hak-İş Nevşehir İl Temsilcisi Fatih Mutlu da Nevşehir Valiliği yerleşkesindeki Atatürk Anıtı önünde yaptığı açıklamada, işçilerin geleceği için taleplerini meydanlardan yüksek sesle haykırmaya devam ettiklerini belirtti.

Bütün çalışanların aileleriyle insanca yaşamasına imkan tanıyacak ücret düzenlemelerinin yapılmasını istediklerini ifade eden Mutlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı.

Diyarbakır

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesindeki Dağkapı Meydanı'ndaki etkinlikte DİSK Genel İş 2 Nolu Şube Eş Başkanı Becet Barut, katılanların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı.

Etkinlik halay çekilmesiyle sona erdi.

Batman

Batman Emek ve Demokrasi Platformu öncülüğünde Kültür Mahallesi 8 Mart Kadın Parkı'ndaki 1 Mayıs kutlamalarına bazı sendika, siyasi parti ve dernek yöneticileri katıldı.

Etkinlikte konuşan Petrol İş Sendikası Batman Şube Başkanı Veysel Kartal, tüm işçi ve emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününü kutladı.

Adil ve barış içerisinde yaşanılacak bir dünyanın ancak işçi ve emekçi sınıfının mücadelesi ile kurulacağını söyleyen Kartal, "Böylesi yaşanılır bir dünya umudu ile bütün emekçilerin/halkımızın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyoruz. Emperyalistlerin savaşına karşı yaşasın işçilerin, emekçilerin birliği, mücadelesi ve dayanışması. Yaşasın 1 Mayıs. Yaşasın işçi sınıfının uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü." dedi.

Etkinlikte işçiler söylenen şarkılara eşlik etti, halay çekti.

Şırnak

Şırnak Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grup, Aydınlıkevler Mahallesi KESK İl Temsilciliği önüne kadar yürüyüş yaptı.

DİSK Şırnak İl Temsilcisi Ayhan Ergen, yaptığı konuşmada, 6 Şubat'ta birçok insanın hayatını kaybettiği depremlerde sendika olarak depremzedelerin yanında yer aldıklarını söyledi.

Ergen, "1 Mayıs, kadınların, doktorların, işçilerin, emekçilerin, memurların, öğretmenlerin, mühendislerin hakları için yan yana geldiği gündür. Özgürlükçü, demokratik, bilimsel ülke yönetimine hiç olmadığı kadar ihtiyacımız var." diye konuştu.

Konuşmaların ardından grup müzik eşliğinde halay çekildi.

Mardin

Mardin'in merkez Artuklu ilçesindeki Karayolları Parkı'nda, Mardin Emek ve Demokrasi Platformu tarafından etkinlik düzenlendi.

KESK Şube binası önünde bir araya gelen grup, Vali Ozan Caddesi güzergahındaki yürüyüşün ardından kutlamanın yapıldığı alana geçti.

Tertip komitesi adına konuşma yapan platform sözcüsü Mustafa Bozan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı.

Siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı etkinlikte halay çekildi.

Elazığ

Elazığ'da İcadiye Mahallesi Kuyulu Sokak'ta toplanan sendika ve siyasi parti üyeleri, Fevzi Çakmak Mahallesi'nde bulunan perşembe pazarına kadar slogan atarak yürüdü.

Yürüyüşte, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilin isimlerinin yazılı olduğu pankartlar taşındı.

Güvenlik güçlerinin aldığı önlemlerin ardından katılımcılar, alana üst araması yapılarak alındı.

Saygı duruşu ile başlayan programda, kentteki sendika temsilcileri tarafından konuşmalar yapıldı.

Kutlamaya katılanlar halay çekip şarkılar söyledi.

Bingöl

Bingöl'de de sivil toplum kuruluşu ve sendika üyeleri PTT Kavşağı'nda toplandı.

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle bu yıl kutlama yapılmayacağı bildirildi.

Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlanıyor

 

TÜSİAD'dan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 1 Mayıs paylaşımı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)