BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi1 koyun 100 alın!----

1 koyun 100 alın!

1 koyun 100 alın!
09 Nisan 2013 - 09:10 www.finansgundem.com

İş adamlarına yatırım çağrısı: “Geç kalmayın, koşarak gelin, 1 koyun 100 alın”

Barış sürecinde iş dünyasının da üzerine düşeni yapması gerketiğini söyleyen Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, “Geç kalmayın, koşarak gelin, 1 koyun 100 alın” çağrısında bulundu. Toprak, “Gelin teşviklerden faydalanın. Hem kendiniz kazanın, hem de Diyarbakır insanına katkıda bulunun” dedi.
Hürriyet'ten Fatma Aksu'nu haerine göre barış sürecinde herkesin, konuşmak yerine üzerine düşen görevi yapması gerektiğini söyleyen Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Diyarbakır’da barışın yeniden tesisi için işadamlarını bölgede yatırıma davet etti. Güneydoğu’da insanların gözyaşı ve kardeş arasına sokulmak istenen nifakı hak etmediğine vurgu yapıp, barışın yeniden tesisi için yatırımcılara, “Üstüne para verircesine” ciddi teşvik imkanları sunulduğuna dikkat çekti. Toprak, “Süreç, insanlarda olmadığı kadar ciddi umut ışığı oldu. Gelecekten hiç ummadığı kadar beklenti oluştu. Bu fırsatı kaçırmamamız gerekiyor” uyarısında bulundu.
SERMAYE, HUZURA GELİR
Güneydoğu’da sermayenin ürkek ve korkak olduğunu, bu yüzden ortamın huzur ve güven verici hale gelmesi gerektiğini savunan Vali Toprak, “O zaman Diyarbakır, 1 iken 5 değil, 1 iken 100 olacak. Çünkü Diyarbakır’ın yatırım endeksine baktığımızda, burayı uçuracak seviyede bir alt yapısı var. Şu anda bile son 15 gün içindeki olumlu hava nedeniyle hiç olmadığı kadar turist geliyor. Yatırımcılar ‘Bize yer tahsis edin’ diyorlar. Bugüne kadar tarihi eserlerin onarımına 50 milyon lira harcandı. Otel çalışmaları var. Hilton bitmek üzere. Divan Oteller Gurubu yatırıma başladı. Wow Otelleri zinciri başka bir adla geliyor. Diyarbakır uçacak, yeter ki kendi haline bıraksınlar. İrade ve itibarına dokunmasınlar” açıklamasında bulundu.
Diyarbakır’da, yerli üreticilerin, bilgi ve sermaye birikimleri olanların son 20-30 yıl içinde il dışına gittiklerini, kırsal kesimden gelen vatandaşların kent hayatına yeni yeni adapte olduğunu anlatan Vali Toprak, Diyarbakır’ın kalkınması için dışarıdan yatırımcıların gelmesinin şart olduğunu savundu. Düne kadar dışarıdan ciddi manada yatırım gelmezken, son günlerde heyetlerin biri gelip biri gittiğine dikkat çeken Toprak, “Artık Diyarbakır’da uygun iklim oluştu. 17-19 Nisan tarihleri arasında Ankara Sanayi Odası’ndan büyük bir heyetin yatırım amacıyla Diyarbakır’a gelecek. Şimdi herkes gelip bizden yer istiyor” diye konuştu.
YATIRIMIN AYAK SESLERİ
Diyarbakır’da yeni bir Organize Sanayi Bölgesi alanı oluşturmak üzere olduklarını ve mevcut OSB’deki eksik yerleri yeni yatırımcılara tahsis ettiklerini ifade eden Toprak, hayvancılıkla ilgili bitmek üzere olan ve ilk etapta 15 bin süt inekçiliği yapılması planlan yeni Organize Sanayi Bölgesi’nde de 25 tane çiftlik yapıldığını söyledi.
Yüzde 50’den fazlası 25 yaşın altında
Diyarbakır’ın nüfusun yapısıyla ilgili bilgi veren Toprak, “Diğer illere baktığımızda, bizim 1,6 milyon nüfusumuzun, yarısından fazlası 25 yaşın altında ve diğer illere çalışmaya gidiyorlar. Çoğu anne babasından, eşinden, ayrı, çocukları burada bırakıp, büyük şehirlerde çalışmaya gidiyor. Tahsis ettiğimiz 100 hektarlık bir araziye Tekstil Kent kuruyoruz. İmar tadilatı konusunda belediyeyle çalışmamız var. Tekstil kentin kurulması demek, yüze yakın firmanın burada gelip, üretim yapabilmesi demek. Diyarbakır’da 25-30’ar kişilik merdiven altı üretim var. Biz onlara fırsat verdiğimizde, 25 kişi çalıştıran işletmelerin çalıştıracağı kişi sayısı bir anda 200-300’ü bulacak” dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)