Ana SayfaPara PiyasaÖST'lerin faizi yüzde 17'yi aştı---

ÖST'lerin faizi yüzde 17'yi aştı

5 / 10
ÖST'lerin faizi yüzde 17'yi aştı
25 Eylül 2017 - 12:24 www.finansgundem.com

REEL KESİM FAİZİ 16.5'LERE ÇIKTI

“Ben biraz risk alırım, getirimi yükseltmek istiyorum" diyenler içinse reel kesimin çıkarttığı ÖST’ler cazip getiri imkanı yaratıyor. Bugün reel kesimin çıkarttığı ÖST’lerin faiz oranları yüzde 16.5’lara kadar yükselmiş durumda. Bunun mevduat eşit getirisi ise yüzde 17.4’lere çıkıyor. Yani bugün para tutarınız ne olursa olsun mevduattan alamayacağınız bir faize ulaşıyorsunuz. 

Tabii reel kesimin çıkarttığı ÖST’leri almak için finansal okuryazarlığınızın çok yüksek olması gerekiyor. Çünkü bu kuramların default (ödeyememe) riski bulunuyor. Peki, bu kağıtlardan alırken nelere dikkat etmeniz gerekiyor. Uzmanlara göre, öncelikle ÖST ihraç eden firmanın reytingi yani kredi notunu incelemeniz öneriliyor. Bugün bir şirketin ÖST çıkartması için kredi derecelendirme şirketlerinden “yatırım yapılabilir seviye” olan bir not alması gerekiyor. Yatırım yapılabilir seviye ise minimum BBB eksi. Ancak uzmanlar finansal okuryazarlığı çok kuvvetli olmayan yatırımcılara AAA veya AA notu olan firmaları tercih etmesini öneriyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster