Ana SayfaBankacılıkZirveye iştiraklerde hazırlık---

Zirveye iştiraklerde hazırlık

5 / 5
Zirveye iştiraklerde hazırlık
03 Temmuz 2018 - 17:47 www.finansgundem.com

4 YILDAN SONRASI TEHLİKELİ

Çift taraflı kariyer geçişleri, önemli terfi anlamına geliyor. Özellikle iştirak genel müdürlüğünden bankanın genel müdür yardımcılığına geçişte, 2-3 katı aşan maaş artışları söz konusu. Aynı şekilde bankanın büyük şube veya bölge müdürlüklerinden iştiraklerin başına geçişte de yöneticilerin maddi kazancı ikiye katlanıyor. Tabii yöneticinin banka içinde genel müdürlüğe gelmesiyle dokunduğu müşteri sayısı, yönettiği kredi ölçeği de hızla büyüyor. Burada iştirakte reel sektörle yakaladığı bire bir ilişki yönetimi önemli bir artı yaratıyor. 

Yalnız iştiraklerde görev almanın tek dezavantajı, piyasadan kopmak olabiliyor. Korn Ferry Türkiye 

Finans Lideri Neslihan Akan, iştiraklerin üst yönetimlerine atanan isimlerin 3-4 yıl sonrasında yeni bir göreve geçmesi gerektiğinin altını çiziyor. 

4 yılın üzerinde aynı iştirakte görev alan isimler için bir sonraki kariyer adımını atmak daha zorlu oluyor. Çünkü bu yöneticiler, bankacılıkta konjonktüre göre büyüyen proje finansmanları ya da kurumsal krediler gibi alanlardaki gelişmelerden uzak kalabiliyor. Piyasa hareketlerini, bankanın bir genel müdür yardımcısı ya da bir bölge müdürü gibi günlük yaşayamayabiliyorlar. Bir de leasing, faktoring gibi iştiraklerde yöneticiler bankalardaki ürün yelpazesine göre daha az ürünle müşteriye ulaşıyor. Kısıtlı ürünle piyasayla bağlantı kuruyorlar. Burada şirketlerle daha yakından ilişki kurmak mümkün olsa da piyasadaki değişen ihtiyaçları görmede körlük yaratabiliyor. (ELÇİN CİRİK/CAPITAL TÜRKİYE DERGİSİ)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster