Ana SayfaBankacılıkZirveye iştiraklerde hazırlık---

Zirveye iştiraklerde hazırlık

4 / 5
Zirveye iştiraklerde hazırlık
03 Temmuz 2018 - 17:47 www.finansgundem.com

RESMİN BÜTÜNÜNÜ GÖRMEK

Ayrıca bankada bir çarkın dişlisi olarak çalışan yöneticiler, iştiraklerde tüm süreçlerin yönetimini de üstleniyor. Neslihan Akan, “İştiraklerde yönetici, BT, insan kaynakları, muhasebe gibi farklı alanlardaki 

tüm süreçleri yönetmeyi de öğreniyor” diyor. Garanti Bankası’nda 17 yıl bölge müdürlüğü görevlerinin ardından Garanti Filo Genel Müdürü olan Ayşegül Gülgör, bu görevde kazandığı tecrübeleri şöyle aktarıyor: “Bankacılıkla kazandığım her yeteneğimi bu şirkette kullanabiliyorum. Bu da bana büyük bir kuvvet ve güven veriyor. Garanti Filo’da aslında perakende bir iş yapıyoruz. Bölge müdürlüğümde 500 bini aşan müşteriyi yönetiyordum. Bugün bu rakam 6 bin 500’e indi belki ama bir şirketi toplam yönetmek önemli. Bilançoyu, finansı, satışı, operasyonu, BT’yi de yönetiyorum. Bilfiil yönetmek insana çok büyük heyecan veriyor.” 

Fibabanka Genel Müdürü Ömer Mert, Fiba Emeklilik tarafında elde ettiği müşteri deneyimleriyle değişimi başlattığını anlatıyor. Mert’in öncülüğünde banka, bu yıl 2 binden fazla noktada anlık tüketici kredileriyle güçlü bireysel müşteri kazanımına ağırlık veriyor. 

Danışman Saide Kuzeyli, iştiraklerde yöneticilerin hata yapma hakkının da daha az riziko taşıması nedeniyle arttığını ve bunun da uzun vadede yöneticiye önemli deneyim getirdiğini düşünüyor. Ayrıca genel müdür olarak bir yönetim kuruluna hesap verme, banka ile uzlaşma ve hissedarı “ yönetme” gibi önemli kaslar da bu görevde ediniliyor. 

Neslihan Akan da benzer bir bakış açısıyla BDDK ve Hazine gibi regülatörlerle yakın ilişki kurulduğu için yöneticinin her seviyede iletişim yeteneğini çalıştırdığını açıklıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster