Ana SayfaBankacılıkZirveye iştiraklerde hazırlık---

Zirveye iştiraklerde hazırlık

3 / 5
Zirveye iştiraklerde hazırlık
03 Temmuz 2018 - 17:47 www.finansgundem.com

DENEYİM KAZANDIRIYOR

Bu formül, bugüne kadar başarılı bir şekilde kullanıldı. Murat Ergene, bankaların çok yakın çalıştıkları iştirakleri için kültürü benimsemiş adayların arandığını belirtiyor. Bu formülün avantajını Murat Ergene, şöyle anlatıyor: “Dolayısıyla iştiraklerde çalışanlar, bankalarla iş yapma tarzına alışkın oluyor ve kültürel benzerlikleri nedeniyle adaptasyon geçişlerinde zorluk yaşamıyor.” 

İştirak yönetiminde bulunmanın en önemli avantajı, insan kaynakları uzmanlarının da hemfikir olduğu gibi bilanço yönetimi deneyimi kazandırması. Saide Kuzeyli, “Bu geçişlerin en önemli faydası, nispeten daha küçük bir bilançoyu ve kadroyu kendi başına yönetme imkanı vermesi” diyor. 

Yapı Kredi insan kaynakları yöneticileri de “İştirak genel müdürü olmak, bir bütünü yönetme, dolayısıyla bankaya yönetici olarak geçtiğinde büyük resmi ve karşılaşılabilecek her türlü senaryoyu düşünerek hareket edebilme yetkinliğini getiriyor. Aynı zamanda iştirakteki deneyim yöneticinin, bankaya katkısının nerelerde ve nasıl olabileceğini daha net görmesini ve bu konularda aksiyon alabilmesini de sağlıyor” görüşünü aktarıyor. 

Korn Ferıy Türkiye Finans Lideri Neslihan Akan, iştiraklerin başına geçenlerin ilk defa kâr-zarar yönetme fırsatı bulduğuna dikkat çekiyor. “Büyük bankalarda kâr-zarar yönetimi, hemen çıkan bir fırsat olmuyor. Bu tecrübe, yöneticiyi bankadaki bir sonraki görevine hazırlıyor” diyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster