Ana SayfaBankacılıkZirveye iştiraklerde hazırlık---

Zirveye iştiraklerde hazırlık

2 / 5
Zirveye iştiraklerde hazırlık
03 Temmuz 2018 - 17:47 www.finansgundem.com

ESKİ BİR YÖNTEM

Bankaların yönetici terfilerinde kurum içini tercih ettiği bir gerçek. Yapı Kredi Bankası insan kaynakları yöneticilerinin de belirttiği gibi kurum kültürünü ve iş yapış şeklini bilen deneyimli kişilerin yönetime geçmesi daha büyük katkı yaratıyor. İşte bu anlayışla sektörde içeriden terfi oranının yüzde 70’leri geçtiği görülüyor. Yapı Kredi’de de müdür ve üstü pozisyonlarda kurum içi terfiye özel önem veriliyor. Bu oran 2017 yılında yüzde 75 iken, Mart 2018’de yüzde 79’a kadar yükseldi. 

Aslında banka genel müdürlerinin CV’leri benzerlik gösteriyor. Örneğin İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali’nin kariyeri, aynı bankada müfettiş yardımcılığıyla başladı. Fon yönetimi müdürlüğünde müdür yardımcılığı, grup müdürlüğü gibi terfilerin sonrasında Bali, bankanın Şişli ve Galata şubelerinin yönetimini aldı. Ardından da genel müdür yardımcılığına yükseldi. 

Benzer bir tabloyu bugün bankaların üst yönetimlerinin kariyer adımlarında görmek mümkün. Banka içinde farklı alanlarda uzmanlaşan isimler, şube ve bölge müdürlüklerinde müşteriyle yakın ilişkiyi deneyimledikten sonra genel müdür yardımcılığına geçiş yapıyor. İşte burada bir alternatif kariyer de bankanın güçlü iştiraklerinin yönetimine geçmek oluyor. Çünkü bankalar iştiraklerin yönetici pozisyonlarına başarısını bildikleri yöneticileri atıyor. 

Çalışanlarına bu kariyer yolunu çizenlerin başında büyük özel bankalar geliyor. Unida Kurucu Ortaklarından Saide Kuzeyli, burada Garanti Bankası’nı iyi bir örnek olarak gösteriyor. “Banka, iştiraklerde ‘yetişmeyi’ çok etkin bir yöntem olarak son 20 yıldır kullanıyor. Yetenek havuzundakileri önce kendisi yönetici yapıyor, sonra adeta iştiraklerde ‘suya’ atıyor. Bu pozisyonda da başarı hikayesi yazanı daha sonra kendi üst yönetimine atıyor” diyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster