Ana SayfaBankacılıkZirveye iştiraklerde hazırlık---

Zirveye iştiraklerde hazırlık

1 / 5
Zirveye iştiraklerde hazırlık
03 Temmuz 2018 - 17:47 www.finansgundem.com

Sektör toplamında 200 bini aşkın insan kaynağını yöneten bankalar, parlak yıldızlarına deneyim kazandırmak için iştirak yönetimlerini birer basamak olarak kullanıyor.

Yapı Kredi Bankası CEO'su Gökhan Erün, Fibabanka Genel Müdürü Ömer Mert Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Cemal Onaran, Yapa Kredi Genel Müdür Yardımcısı Nurgun Eyüboğlu... Bu yöneticilerin ortak özelliği, kariyerlerinin bir noktasında banka iştirak yönetiminde deneyim kazanmaları. Bugün bankalar, zirveye hazırladıkları yöneticileri içim bankadan iştiraklere ya da iştiraklerden bankaya doğru çift yönlü bir kariyer planlaması yapıyor.

Bugün bankaların üst yönetimdeki pek çok isim geçmişte banka iştiraklerinde genel müdür olarak çalışmış durumda. Yapı Kredi Bankası’nın yeni CEO’su Gökhan Erün, Fibabanka’nın başına geçen Ömer Mert ile Garanti Bankası’ndan Cemal Onaran ve Yapı Kredi’den Nurgun Eyüboğlu gibi başarılı yöneticileri bu uzun listede görmek mümkün... 

“İştirak yönetimleri, yöneticilere önemli kariyer fırsatları sunuyor” diyen Ergene Consulting ve HGA Group Türkiye Başkanı Murat Ergene, hem bankadan iştiraklere hem iştiraklerden bankaya doğru çift yönlü bir kariyer yolu olduğunu söylüyor. 

Gerçekten de sektör toplamında 200 bini aşkın insan kaynağını yöneten bankalar, parlak yıldızlarına deneyim kazandırmak için iştirak yönetimlerini birer basamak olarak kullanıyor. Bu, hem çalışanın kurumuna olan sadakatini artıyor hem banka için yetenekli çalışanları elde tutmada önemli bir alternatif sağlıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster