Ana SayfaYaşam-MagazinYıldızlar Türkiye için neler söyledi?---

Yıldızlar Türkiye için neler söyledi?

10 / 23
Yıldızlar Türkiye için neler söyledi?
02 Ocak 2017 - 09:37 www.finansgundem.com

2020, 2023 KELİMELERİ BOŞUNA DÖNMÜYOR

-Astroloji ile beslenme arasındaki bağlantının sırrı nedir?   

Asude Argun: 2020 ya da 2023 kelimeleri boşuna dönmüyor. Birçok gezegen orada kova ile birleşerek yeni dönemi başlatılıyor. O yüzden de bu bir geçiş. Buraya giderken de kova çağı bireyin birey olduğu farkına vardığı bir çağ. Ben özellikle aynı zamanda geleneksel tıp ile ilgili de çalışıyorum. İbni Sina tıbbı eğitimleri aldım. İki üç sene İranlı bir hoca ile çalıştım. Bir Hintli hocadan yine eğitimler aldım. Uygurlu hocalarla eğitimler alıyorum. Bu söylediklerim gerçek tıp doktorlarıdır. Bu hastalara tedavi için değil tabi ki, hasta olmadan önce, eskilerin hıfzıssıhna dedikleri, ne içersem ne yersem bana uygun olur durumu için…

Kişi doğru şeyle beslenirse doğru enzim üretiyor doğru enzim üretince gökyüzüyle aynı rezonansta kalabiliyor. Ne yersek oyuz. Ben bir doktor değilim, doktor olmaya da hiç niyetim yok. Mesela günümüzde balık yiyin, yanında salata yiyin diyorlar. İbni Sina bedeni şöyle ayırmış sıcak, soğuk, kuru, nemli. Soğuk denizin içinden çıkan bir gıda siz yediğinizde bedeninizi soğutur. O yüzden canlı haraketli Karadeniz insanları balık yerler. Bedenleri balık ile soğur. Sonra sıcak helva ile ısıtırlar. Dengelerler. Mantık bu. Ama o Karadeniz insanı. Diyarbakır’da yaşayan birinin canı balık yemek istemez. Çünkü onun yapısına, haritasına uygun değil. Bu yüzden balığın yanında salata yerseniz salata da insanı soğutur. Çok marul yiyin, bunları İbni Sina’dan örneklerle anlatıyorum; bir şeyi çok yedeğinizde üstüne su içme isteği duymuyorsanız o bedeninizi soğutur. İçiniz yanmaz. Mantık bu. Bedenin bunu üretecek gücü vardır ancak bir avuç ceviz yiyin, ikincisini yeseniz bile üçüncüsünü yiyemezsiniz, tıkanırsınız. Bir koca Diyarbakır karpuzunu yersiniz ama kavunu yiyemezsiniz, kavun da tıkar. Mantık çok basit. Bunun astrolojide göstergeleri var. Kova çağı bireysellik. “Ben şunu yemeliyim, bu rengi giymeliyim, bunu koklamalıyım” diyecek. İbni Sina beslenmeyi önce renk ve koku ile anlatıyor ses ile. Ben kendime daha iyi bakarım, bireysellikten kastımız bu.

İnsanların yedikleri içtikleri ve bir de giydikleri çok önemli. Lütfen evlerinde sentetik ne varsa hayatlarından atsınlar. Kış günü kot giymeyin, yün giyin.

Zencefil ve zerdeçalı insanların hayatlarına katması lazım. Bizim evde yemek yapılırken Hintli gurumdan öğrendim her yemeğin içine yarım çay kaşığı zencefil ve zerdeçal konuyor. Zerdaçal çok önemli bir gıda. Yalnız zencefili tansiyonu olanların çok dikkatli kullanmaları lazım. Ama zerdeçal öyle değil. Bağırsak sorunları olanlar bolca incir tüketebilirler. Osmanlı’da inciri hoşaf yapıp yemişler, kuru kuru yememişler. İnsanlar bedenlerini güçlendirsinler.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster