Ana SayfaBankacılıkKredi büyümesinde yavaşlama bekleniyor---

Kredi büyümesinde yavaşlama bekleniyor

3 / 10
Kredi büyümesinde yavaşlama bekleniyor
02 Ocak 2018 - 11:30 www.finansgundem.com

DİJİTALLEŞMEYE DEVAM

Gelişen teknolojilerin beraberinde getirdiği basitlik, hız ve kolaylık beklentisi, değişen yasal düzenlemelerle birlikte bazı finansal ürünlerin bankalar dışındaki kuruluşlarca da sunulabilmesi, ortaya çıkan yeni iş modelleri ve tüm bunların sonucunda artan rekabet, günümüzde dijital bankacılığı vazgeçilmez kılıyor. Dijitalleşme ile birlikte müşteri tercihi de şube dışı kanallara yöneliyor. Bugün bankacılıkta mobil, ana temas noktası haline geldi. Şube dışı temas noktalarında yapılan işlemlerin oranı yüzde 86'ya ulaştı. Bankacılık sektörü, bu alana yönelik yatırımlarını, yeni ürün ve hizmetlerini 2018 yılında da artırarak devam ettirecek. Son yıllarda dijitalleşmenin etkisiyle bankaların şube ve personel sayılarında yaşanan azalmanın da dikkat çektiğini söylemek gerekiyor. 

MAKRO BEKLENTİLER

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, 2018'de devlet teşviklerinin hız kesmesiyle 2017'de hızla yükselen büyüme oranında bir miktar ivme kaybı olabileceğini söylüyor. Ateş, "Avrupa ekonomisindeki toparlanmanın dış talebe olumlu etkisi, turizm sektöründe toparlanmanın sürmesi, 2018'de ekonomik aktivitedeki olumlu seyrin devamını ve risk olarak görülen cari açığın sürdürülebilir seviyelerde kalmasını sağlamaya yardımcı olacaktır" diyor. Ateş, 2017'yi yüzde 5'in üzerinde bir büyümeyle kapatması beklenen Türkiye ekonomisinde 2018'de yüzde 4 büyüme bekliyor. 

Hakan Ateş, çift haneli seviyelerde seyreden enflasyonda, TL'deki değer kaybı ve kurdaki yüksek volatilite nedeniyle 2018'de de hızlı bir iyileşme beklemiyor. Orta ve uzun vadede içinde bulunulan orta gelir grubundan çıkılması için reformlara ağırlık verilmesi gerektiğini anlatan Ateş, "Önümüzdeki dönemde hızla eğitim, hukuk, vergi sistemi ve istihdam piyasasında yapısal reform programlarının uygulamaya konması kritik öneme sahip" diyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster