Ana SayfaBankacılıkKredi büyümesinde yavaşlama bekleniyor---

Kredi büyümesinde yavaşlama bekleniyor

2 / 10
Kredi büyümesinde yavaşlama bekleniyor
02 Ocak 2018 - 11:30 www.finansgundem.com

YÜZDE 15-20 BÜYÜME

2018’de sektörde yüzde 15-20 arasında kredi büyümesi gerçekleşmesini bekleyen TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, 2018'de bankaların kârlılığının artış hızının 2017'deki artıştan daha düşük olacağını düşünüyor. 2018 yılında her bankanın stratejik büyüme alanının farklı olacağını kaydeden Leblebici, "Her banka zayıf olduğunu düşündüğü alanda büyümek isteyecek. Sektörün KOBİ'de büyümeye devam etmesini, kurumsal tarafta iyi projelere odaklanmasını, bireyselde ise 2018 yılını optimizasyon sağlamakla geçirmesini bekleyebiliriz" diyor.  

FONLAMA MALİYETİ NE OLUR? 

2018 yılında uluslararası yatırımcıların Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelere yönelik ilgisinin sürmesi bekleniyor. Uluslararası Finans Enstitüsü, ekim ayında hazırladığı raporda, 2017 yılında 1,1 trilyon dolar düzeyinde gerçekleşmesini beklediği gelişmekte olan ülkelere yönelik sermaye akımlarının 2018 yılında 1,2 trilyon doların üzerine çıkacağını öngörüyor. Adnan Bali, bu durumun uluslararası piyasalardan kaynak temini konusunda bir sorun yaşanmayacağını gösterdiğini söylüyor. 

2017 genelinde küresel finansal koşullar gelişmekte olan ülkeler lehine oldu. Bu piyasalara sermaye girişleri hızlandı ve Türkiye de bundan olumlu etkilendi. QNB Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu, "Ancak yabancı yatırımcıların risk algılarındaki bozulma nedeniyle Türkiye diğer ülkelerden negatif ayrıştı" diyor. Güzeloğlu, Türkiye'ye dair yatırımcı algılarını düzeltecek adımların bankaların yurtdışı borçlanma olanaklarını artırıp maliyetlerini düşürebileceğini söylüyor. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster