Ana SayfaTeknolojiVodafone iletişimde engelleri kaldırıyor---

Vodafone iletişimde engelleri kaldırıyor

1 / 4
Vodafone iletişimde engelleri kaldırıyor
03 Aralık 2012 - 13:27 www.finansgundem.com

Türkiye Vodafone Vakfı aracılığıyla hayata geçirdiği Düşler Akademisi çatısı altında engelli bireyleri toplumla bütünleştirmek, üretkenliklerini artırarak ekonomiye kazandırmak için çalışan Vodafone Türkiye, bu kez de onların iletişimdeki engellerini kaldırmak üzere sektörde öncü bir adım attı.
Vodafone Türkiye, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde, Türkiye nüfusunun %12’sini oluşturan engelli bireylerin iletişim ihtiyaçlarını karşılayacak ve yaşamlarını kolaylaştıracak yenilikçi iletişim çözümlerini Düşler Akademisi’nin Ataşehir’de bulunan binasında gerçekleşen basın toplantısıyla tanıttı. Vodafone, engelli abonelerinin ses ve veriyi kapsayan tüm iletişim ihtiyaçlarını özgürce karşılaması amacıyla sektöründe bir “ilk”e imza atarak,  tarifelerdeki aylık sabit ücretin %25 Özel İletişim Vergisi’ni (ÖİV) engelli aboneleri için üstlendi. Engelli bireylerin ihtiyacına yönelik özellikler barındıran, standart cep telefonlarına oranla daha büyük olan ve üzerinde engellilerin ihtiyaç duyduğu zaman güvenlikleri için kullanabileceği “acil durum” butonu bulunan Vodafone 155’i sunan Vodafone, cep telefonu ekranındaki yazıları sesli okuma özelliğine sahip Nuance Talks yazılımını ise, görme engelli aboneleri için hiçbir ücret ödemeden erişilebilir kılıyor.
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Dünya Engelliler Günü’nde, Türkiye’deki milyonlarca engelli bireyin iletişim alanında karşılaştığı engelleri ortadan kaldırmak üzere çalıştıklarını söyledi. Timuray, şöyle konuştu:
“Vodafone Türkiye olarak, temel faaliyet alanımız gereği, öncü teknolojileri ülkemizin hizmetine sunarak insanları birbirine bağlarken, sosyal ve ekonomik hayata eşit katılım sağlayamayan bireyleri de topluma kazandırmak üzere çalışıyoruz. Türkiye nüfusunun yüzde 12’sini oluşturan ve sosyal yaşamda en temel haklarından diğer bireylerle eşit şekilde faydalanamayan engelli vatandaşlar, bu bağlamda bizim için önemli bir odak noktasını oluşturuyor. 2008 yılında engelli vatandaşlarımızı toplumla bütünleştirmek hedefiyle hayata geçirdiğimiz Düşler Akademisi çatısı altında, yaşamlarında büyük açılımlar yaratacağına inandığımız sanat gibi güçlü bir aracı kullanarak, öncelikle kendi potansiyellerinin farkına varmalarını sağladık.
Şimdi ise yaşamlarında büyük farklar yaratacağına inandığımız bir başka aracı, mobil iletişim teknolojilerini ve bu alandaki bilgi birikimimizi bu vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak üzere seferber ediyoruz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster