VATAN BİLGİSAYAR BORSAYA AÇILACAK MI?
-İnternetten satışlarınız nasıl?
Hasan Vatan: İnternetten satışlarımız gayet iyi ama daha çok yol var gideceğimiz. Teknik alt yapımızı değiştiriyoruz. İnşallah bu ay yeni bir arayüze geçiyoruz ve ondan sonra daha da iyi olacağız.
- Teknosa ve Bimeks gibi iki önemli rakibiniz Borsa'da işlem görüyor. Geçtiğimiz gün Teknosa finansal sonuçlarını açıklarken hisselerinin yüzde 69 gibi önemli bir yükseliş kaydettiğini belirtti. Vatan Bilgisayar olarak sizde Borsa'ya açılmayı düşünüyor musunuz?
Hasan Vatan: Hayır… Bir ara düşünüyorduk ama şimdilik öyle bir planımız yok.
-Hafta sonu kampanyalarının finansmanını sizin üzerinizden mi yoksa markalarla indirimi paylaşıyorsunuz?
Hasan Vatan: Bir kısmını bankadan, bir kısmını da tedarikçilerden destek alıyoruz. Diyelim ki hafta içi bir günde bir üründen 10 tane satılıyor ve atıyorum tedarikçi de yüzde 10 para kazanıyor. Toplamda cebine 100 lira para giriyor. Diyoruz ki, ‘Biz sana hafta sonu 10 tane yerine 70 tane satacağız sende 100 lira yerine 150 lira kazanacaksın. Bu senin için iyi bir şey mi? Evet, iyi bir şey. Tamam, o zaman sen de geriye kalan karını bize ver…’ Biz de bir miktar daha fazla marj almış oluruz ve onu da tüketiciye yansıtıyoruz. Asıl kurgu onun üzerine. Tabi tek markalar değil önümüzdeki hafta sonu muhtemelen Odeabank yüzde 30, nakitte yüzde 25 diye çıkacağız. Bazen banka destekli de olabiliyor bu kampanyalarımız.
-Daha önceki bir röportajınızda bu gazete ilanlarıyla ilgili değişik bir stratejiniz vardı. Biraz bundan bahsedebilir misiniz?
Hasan Vatan: Bu krize rastlayan bir dönemdi. Kriz zamanı gazeteler çok fazla reklam alamıyorlar. Ama reklam alsa da, alamasa da yazarına maaşını ödüyor, baskı makinesinin leasing bedelini ödüyor, kirasını ödüyor, elektriğini ödüyor vs. Yani her türlü giderine katlanıyorlar. Ve biz de diyelim ki yılda 10 tane ilan çıkabiliyoruz o gazeteyle. Onlarla teke tek pazarlıkta, ‘Benim için gazeteye fazladan bir sayfa koyun, bunun size maliyeti kafi mürekkep. Çünkü gazete 32’den 34’e çıktığında yazara daha fazla maaş ödemiyor, kirası artmıyor ve hiçbir şeyi artmıyor. Dolayısıyla 10 liraya satıyorsan bana bir sayfayı, 5 liraya sat. Sen 5 liraya satarsan, ben daha çok reklama çıkacağım. Birincisi benden daha fazla kazanacaksın. İkincisi ben bu kadar çok reklam çıkınca rakipler de çıkmak zorunda kalacaklar. Onlara yine 10 liradan ver reklamları ve pazarı da büyütün’ dedim. Bunu da bütün gazeteler kabul ettiler. Dolayısıyla çok uygun fiyatlara reklama çıktık. Şimdi o kadar uygun değil ama yine de iyi sayılırız…
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.