Ana SayfaRöportajlarVatan, kredi kartına taksit sınırlandırması---

Vatan, kredi kartına taksit sınırlandırması

4 / 10
Vatan, kredi kartına taksit sınırlandırması
11 Şubat 2014 - 10:25 www.finansgundem.com

“AMACININ TERSİNE İŞLEYEN BİR UYGULAMA”

- Cep telefonu satıcıları ve mağazalara, cep telefonunda taksit yasağı getirilirken, GSM operatörlerinde kontratlı telefon satışının yapılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Hasan Vatan: Hatırlarsanız bu kanunun çıkma amacı tasarrufa özendirmek ve cari açığı aşağı çekmek. Ama kontratlıda tasarrufa özendirmek yok, hatta tam tersi var. Yani bizde 1800 liraya alacağına öbür tarafta vade farkı verip 2500-3000 liraya alıyor. Daha fazla borcun altına girmiş oluyor. Dolayısıyla amacının tersine işleyen bir uygulama. Tabi bizde bunu herhangi bir operatörle anlaşarak yapabiliriz. Şu anda Odebank’tan dolayı ihtiyacımız yok, ama ilerde yapmayacağımız anlamına da gelmez.

- Cep'te taksit yasağının tüketicileri pahalı telefonlardan uzaklaştıracağını düşünüyor musunuz?

Hasan Vatan: Pahalı telefondan uzaklaştırma değil de çok sık telefon değiştirenleri biraz engelleyecek diyebilirim. Bu da iyi bir şey aslında. Çünkü ben çalışanlarımızdan biliyorum, 2-3 ayda bir telefonlarını değiştiriyorlar. Yani adam 1000 lira maaş alıyor ama her yeni çıkan modeli alıyor. Eskisinden bir miktar zarar ediyor ama, ‘Nasıl olsa taksit var’ diye yine alıyor. Dolayısıyla bu özendirici durumdaydı. Nispeten bunun önüne geçileceğini düşünüyorum.

- Özellikle son günlerde GSM firmaları tarafından başlatılan yerli telefon ve tablet ürünleri uygun fiyatları ile tüketicinin tercihi olabilir mi?

Hasan Vatan: Eğer yerli ürünlerin fiyatları uygunsa bizde de satılabiliyor. İlla kontratlı olması gerekmiyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster