Ana SayfaMakro EkonomiUzmanlar enflasyon verisi için ne dedi---

Uzmanlar enflasyon verisi için ne dedi

4 / 5
Uzmanlar enflasyon verisi için ne dedi
04 Mart 2013 - 10:45 www.finansgundem.com

Garanti Yatırım Ekonomisti Gizem Öztok Altınsaç, '''TÜFE Nisan ayında yüzde 6,5 altına gerileyebilir'' dedi.
Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TUİK) açıkladığı verilere göre şubat ayı TÜFE yüzde 0,30 ile piyasa beklentilerinin hemen altında gerçekleşti. Enflasyon verileriyle ilgili değerlendirmede bulunan Altınsaç, ''Nisan ayında enflasyonun yüzde 6,5'ların bir miktar altına kadar gerileyeceğini hesaplıyoruz. Yılın geri kalanında ise yıllık enflasyon yüzde 6,5-7,5 bandında dalgalanacak gibi gözüküyor'' dedi.
Yıl sonu TÜFE beklentilerinin yüzde yüzde 6,8 olduğunu belirten Altınsaç, bu görünümü ancak gıda fiyatlarındaki ılımlı seyrin devamının değiştirebileceğini kaydetti.
Beklentilerin aksine gıda fiyatlarında olağan dışı artışların olmaması durumunda daha düşük bir yıllık enflasyonun söz konusu olabileceğini ifade eden Altınsaç ''Şu anki beklentimiz ise gıda fiyatlarında artışların devam edeceği yönünde. Enflasyondaki gidişatın beklenenden bir miktar daha olumlu olduğunu düşünüyoruz. Bu da 12 ve 24 aylık enflasyon beklentilerinde aşağı yönlü seyrin devam edeceği anlamına geliyor'' dedi.
Merkez Bankası'nın Londra'daki toplantısında da hem enflasyon hem de büyüme tarafında son derece güvenli gözüktüğüne işaret eden Altınsaç, yüzde 5,3 olan yıl sonu MB tahmininin oldukça iyimser olduğunu, ancak enflasyon beklentilerinde aşağı yönlü bir seyir olması durumunda Merkez Bankası'na duyulan güvenin artacağını vurguladı.
Altınsaç ayrıca gelen rakamın Merkez Bankası'nın ana politikasını değiştirmesine neden olmasını beklemediklerini ve munzamlarda artışın devam edebileceğini kaydetti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster