Bayramda yapılan kazaların en önemli nedenleri ortaya koyan, Direksiyon Akademisi’nin yaklaşık 10000 aday üzerinden yaptığı çalışmayla elde ettiği istatistikler
Sürücülerin yüzde 86’sı “Yol Ver” tabelasını bilmiyor
Sürücülerin yüzde 61’i hız limitlerini bilmiyor, yüzde 16’sı ise eksik biliyor.
Sürücülerin yüzde 88’i “Geçiş üstünlüğü” kuralını bilmiyor, uygulayamıyor.
Sürücüleri yüzde 76’sı “sollama” prensiplerini bilmiyor, umursamıyor ve hatalı sollama sonucu hayatını kaybediyor.
Sürücülerin yüzde 72’si takip mesafesini tam olarak bilmiyor. Takip mesafesini tam olarak bilen uygulayan sürücü oranı sadece yüzde 9.
Sürücülerin yüzde 86’sı fren mesafesi konusunda tamamen bilgisiz.
Sürücülerin yüzde 54’ü direksiyon başında telefonla konuşuyor, yüzde 38’i telefonla mesajlaşıyor.
Farklı meslek gruplarından, farklı mevki ve sosyal gruplara ait yaklaşık 10 bin eğitime gelen aday üzerinden elde ettiğimiz sonuçlara göre özellikle trafik levha ve kuralları konusunda eksiklik çok fazla. Çok temel kural ve levhalarda dahi yüksek öğrenimini tamamlamış birçok aday bilgisiz durumda.
Hız limitlerini tam olarak bilen sürücü sayısı çok az. Buna bağlı olarak takip mesafesini bilen ve doğru olarak uygulayan sürücü oranı sadece yüzde 9.
Hangi hızda fren yaptığında, aracının durması için kaç metreye ihtiyacı olduğunu bilen sürücü oranı ne yazık ki sadece yüzde 8.
Bayram yolculuklarında kazaların en büyük nedenlerinden biri acele etmeye bağlı olarak yapılan hatalı sollamalar olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle gidiş – geliş olarak düzenlenmiş tek şeritli yollarda sürücüler tabela ve çizgilere uymuyorlar ve kazalara sebebiyet veriyorlar.
Diğer bir kaza sebebi ise sürüş esnasında telefonla konuşmak. Bazı sürücülerimiz kulaklıkla konuşmanın güvenli olduğunu sanıyor. Fakat önemli olan telefonu elinize alarak konuşmak değildir, önemli olan beynin başka yere odaklanmasıdır. Bu nedenle ister elinizde, ister kulaklık yardımıyla telefonla konuşmak tehlikeli ve ölümcül hatalara neden olabilir.
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.