Ana SayfaFinans KulisUstalardan önemli tavsiyeler---

Ustalardan önemli tavsiyeler

7 / 7
Ustalardan önemli tavsiyeler
04 Eylül 2014 - 08:52 www.finansgundem.com

Alexıco Group Yönetim Kurulu Başkanı/ İzak Şenbahar

İzak Şenbahar ABD’deki en etkili Türkiyeli işadamlarından biri. Şirketi Alexico Group, New York’un önemli inşaat firmalarından biri olarak kabul ediliyor ve kentin siluetinde iz bırakacak binalar inşaat ediyor. Ayrıca piyasa değeri 800 milyon dolar olan The Mark Hotel’in sahibi ve işletmecisi. Şenbahar’ın geçen yılki cirosu 1,2 milyar dolar olan Alexico Group’u 27 yıllık bir emeğin ürünü.17 yaşında gittiği Amerika’da eğitim, farklı işler ve nihayetinde henüz 27 yaşındayken Kiska  İnşaat’ın  sahibi Oğuz Gürsel’in yanında deneyim kazanan ve bugüne uzanan kişisel hikayesinde, aldığı en önemli öğüdün ”Çok iyi bir mamul yarat! Mamul her şeydir” olduğunu söylüyor. ”Bu benim yatırım ve iş felsefemi şekillendirdi” diyor.

Yaklaşık olarak yarım milyar dolarlık bir servete yön veren 54 yaşındaki Şenbahar’a göre servet yaratmanın yolu, obsesif derecede çalışmak ve başarana kadar diretmek. Bu iki unsura sabırlı olmayı da ekliyor. Ama girişimcilere şu öğüdü vermeyi de ihmal etmiyor: ”Para hayatı kolaylaştırıyor. Ama hayatı para penceresinden görürsen miyopsundur.”

Şenbahar, bugüne kadar New York bölgesinde 12 gökdelen inşa etti. Bu binaların hepsi ABD’deki gayrimenkul piyasasının doğası gereği birer yatırım. Çünkü arsa bulunması, yasal süreçler ve inşa süreciyle projeler minimum dört beş senede tamamlanabiliyor. Bu çerçevede Şenbahar en iyi yaptığı duygularını kontrol etmeye odaklandığını söylüyor. Yatırımcı ve girişimcilere tavsiyesi de ne kadar karlı görünürse görünsün yüksek riskten kaçınmaları ve kısa vadeli düşünmemeleri…

Şenbahar yatırım coğrafyası olarak ABD’den vazgeçmiyor. İşe sıfırdan başlasa yine gayrimenkul işine gireceğini söylüyor. Ama “1 milyon/50 milyon/250 milyon doları olan birine ne önerirsiniz” sorusuna farklı bir yönlendirme yapıyor:”1 milyonluk adama parayı ya bankaya ya da devlet tahvillerine koymasını söylerim.50/250 milyonu olana ise parayı bankada nakit, devlet tahvili, hisse senedi ve emlak işlerine bölmesini salık veririm.” (FORBES)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster