Ana SayfaFinans KulisUstalardan büyüme tavsiyeleri---

Ustalardan büyüme tavsiyeleri

5 / 6
Ustalardan büyüme tavsiyeleri
05 Eylül 2014 - 16:43 www.finansgundem.com

Bosphorus Capital Kurucu Ortak/Murat Salar

Anadolu Grubu’ndaki 14 yılın ardından kendi potföy yönetim şirketini kuran Murta Salar’ın iş yaşamını şekillendiren söz, eski patronu Tuncay Özilhan’dan gelmiş: “Hayal edin, risk alın, çok çalışın.” O da bunu yapmış. Anadolu Grubu’ndan ayrılmadan önce genel müdürlük koltuğunda oturan ve bir grup şirketin de yönetim kurulunda yer alan Salar, aldığı riskin bugün vardığı nokta göz kamaştırıcı: Türkiye’nin en büyük bağımsız portföy yönetim şirketinin sahibi ve tam 650 milyon dolar yönetiyor. “Ortaklarımla faizlerin düştüğü ve portföy yönetiminin önem kazandığı bir Türkiye hayal ettik. Yaptığımız iş risk almak üzerine ve her sabah saat 06:00’da ofise gelerek de çalışıyoruz” diyor Salar, Özilhan’ın sözlerinin izindeki yatırım felsefesini açıklarken…

Salar’a göre servete giden iki yol var. İlki, piyangodan para çıkması. Daha gerçekçi olan ikinci yol ise uzun vadeli, istikrarlı, sürdürülebilir, tekrarlanabilir şekilde para kazanmak. Ancak iş burada bitmiyor, bu servetin kalıcı olabilmesi için etik değerlere de sahip olmak gerekiyor. “Etik değerler kuvvetli değilse bu parayı kısa sürede kaybetme olasılığınız var” diyor Salar.

Önümüzdeki dönemde getiri arayışında her zaman olduğu gibi piyasadaki dalgalanmalar etkili olacak. Salar, Mezopotamya Bölgesi’nde öyle ya da böyle her zaman dalgalanmanın yüksek olduğunu ve bundan sonra da getiri için bu bölgede yatırım yapılması gerektiğini vurguluyor. “Tanrı bütün peygamberlerini bu bölgeye göndermiş. Danimarka’ya giden yok!” diyor ve ekliyor: Dalgalanmanın yüksek olması getiriyi artırıyor ancak bu bölgedeki sorunları okuyabiliyorsanız para kazanabilirsiniz.”

Favori yatırım aracı hisse elbette uzun vadeli olması koşuluyla… “Kurumsallaşmış bir şirkete ortak oluyorsunuz. Ne faiz ne döviz uzun vadede hisse kadar getiri sağlar. Konjonktürel olarak getiri değişir ama uzun vadede hisse öndedir” diyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster