Myra Capital Kurucu Ortak/Gökhan Kula
2012’de 1 milyar euro yönettiği Avusturya merkezli Walser Privatbank’tan ayrılarak Myra Capital’i kuran Gökhan Kula, gelişmekte olan ülkeler piyasalarına farklı stratejilerle yatırım yapan biri. İki yılda 120 milyon euroluk bir hacmi yönetmeye başlayan Kula, kantitatif yaklaşımla akademik bilgiyi birleştirerek ortaya çıkardı stratejilerle Avrupa fon pazarında şimdiden yerini aldı ve gelişmekte olan pazarlara yatırım yapan fonlar arasında öne çıkmayı başardı.
Kula, yatırım felsefesini “aktif risk yönetimi ve esnek varlık yönetimi” olarak tanımlıyor. Bu felsefeyi oluştururken iki önemli temel taşından yararlanmış: “Risk yönetimini yatırım stratejisinin merkezine koymak ve etik.” Bunları çalışkanlık ve sadece gerçekleştirebileceği vaatlerde bulunmak izliyor.
Ona göre servet sahibi olmak planlanamaz bir olgu ve çoğu zaman ‘şans’ın etkisi küçümsenmeyecek kadar büyük. Finansal piyasalara servet sahibi olmak için giren ama tüm parasını kaybeden birçok kişiye tanık olduğunu anlatıyor: “Şans hariç, hızlı ve kolay kazanç yatırım piyasalarında yoktur. Severek yaptığınız işi hırsla, inançla sürdürürseniz ve risk alarak kendi şirketinizi kurup işleri yürütürseniz, uzun vadede servet sahibi olabilirsiniz.”
Kula’ya göre şu andaki ekonomik koşullarda en iyi yatırım öncü (frontier) ve gelişmekte olan ülke hisse senetleri. “Özellikle genç ve dinamik nüfus, bir ülkenin gelecek yıllar için yüksek ekonomik büyüme potansiyelini gösteriyor. Ayrıca şu anda gelişen ülkelerin makroekonomik dengeleri gelişmişlerden daha sağlıklı” diyor. Kula özellikle Asya’daki gelişen ülkelere dikkat çekiyor. En riskli yatırım aracını ise mali durumu istikrarsız olan şirketler tarafından uzun vadeli ihraç edilen bonolar olarak görüyor.
Başarılı ‘para adamı’ndan yatırımcılara önemli bir de uyarı var: “Verilen vaatlere ve ‘backtesting’lere kolay güvenmeyin.” Girişimcilere ise finansal yaklaşıyor Kula ve “Şirketlerin maliyet yapısını hıza yükseltmeyin” diyor.
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.