Ana SayfaFinans KulisUstalardan büyüme tavsiyeleri---

Ustalardan büyüme tavsiyeleri

4 / 6
Ustalardan büyüme tavsiyeleri
05 Eylül 2014 - 16:43 www.finansgundem.com

Myra Capital Kurucu Ortak/Gökhan Kula

2012’de 1 milyar euro yönettiği Avusturya merkezli Walser Privatbank’tan ayrılarak Myra Capital’i kuran Gökhan Kula, gelişmekte olan ülkeler piyasalarına farklı stratejilerle yatırım yapan biri. İki yılda 120 milyon euroluk bir hacmi yönetmeye başlayan Kula, kantitatif yaklaşımla akademik bilgiyi birleştirerek ortaya çıkardı stratejilerle Avrupa fon pazarında şimdiden yerini aldı ve gelişmekte olan pazarlara yatırım yapan fonlar arasında öne çıkmayı başardı.

Kula, yatırım felsefesini “aktif risk yönetimi ve esnek varlık yönetimi” olarak tanımlıyor. Bu felsefeyi oluştururken iki önemli temel taşından yararlanmış: “Risk yönetimini yatırım stratejisinin merkezine koymak ve etik.” Bunları çalışkanlık ve sadece gerçekleştirebileceği vaatlerde bulunmak izliyor.

Ona göre servet sahibi olmak planlanamaz bir olgu ve çoğu zaman ‘şans’ın etkisi küçümsenmeyecek kadar büyük. Finansal piyasalara servet sahibi olmak için giren ama tüm parasını kaybeden birçok kişiye tanık olduğunu anlatıyor: “Şans hariç, hızlı ve kolay kazanç yatırım piyasalarında yoktur. Severek yaptığınız işi hırsla, inançla sürdürürseniz ve risk alarak kendi şirketinizi kurup işleri yürütürseniz, uzun vadede servet sahibi olabilirsiniz.”

Kula’ya göre şu andaki ekonomik koşullarda en iyi yatırım öncü (frontier) ve gelişmekte olan ülke hisse senetleri. “Özellikle genç ve dinamik nüfus, bir ülkenin gelecek yıllar için yüksek ekonomik büyüme potansiyelini gösteriyor. Ayrıca şu anda gelişen ülkelerin makroekonomik dengeleri gelişmişlerden daha sağlıklı” diyor. Kula özellikle Asya’daki gelişen ülkelere dikkat çekiyor. En riskli yatırım aracını ise mali durumu istikrarsız olan şirketler tarafından uzun vadeli ihraç edilen bonolar olarak görüyor.

Başarılı ‘para adamı’ndan yatırımcılara önemli bir de uyarı var: “Verilen vaatlere ve ‘backtesting’lere kolay güvenmeyin.” Girişimcilere ise finansal yaklaşıyor Kula ve “Şirketlerin maliyet yapısını hıza yükseltmeyin” diyor. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster