Ana SayfaFinans KulisUstalardan büyüme tavsiyeleri---

Ustalardan büyüme tavsiyeleri

3 / 6
Ustalardan büyüme tavsiyeleri
05 Eylül 2014 - 16:43 www.finansgundem.com

Mynet Yönetim Kurulu Başkanı/Emre Kurttepeli

Türkiye’nin en büyük yerel içerik portalı Mynet’in patronu 1996’dan bu yana içinde olduğu İnternet işinde göz kamaştırıcı bir portföye sahip: Tamamı son altı yıla sığdırılmış ve tahmini piyasa değeri 75 ila 100 milyon dolar fon büyüklüğüne sahip bir risk sermayesi şirketi ve piyasa değeri 100 milyon doları aşan Mynet… Ailesi İpragaz’ın kurucularından olsa da, Türkiye2de servetini İnternet’ten kazanmış en zengin kişi muhtemelen…

Kurttepeli, iş hayatının dönüm noktasını aile şirketinden ayrılarak kendi işini (kurumsal İnternet servis sağlayıcı Fornet) kurması olarak görüyor. “İlerlemenin olabilmesi için yeni nesillerin önceliklerin belirledikleri çerçeveden çıkabilmesi gerekir. Tabi ki tecrübeli kişileri dinlemek lazım ama her nesil kendi doğrularını bulmak ve uygulamak zorunda. Ben de kendi işimi kurmaya karar verdiğimde babam istememesine rağmen bana mani olmaya çalışmadı hatta destek verdi ki bu, iş hayatımın dönüm noktasıdır” diye anlatıyor.

Zaten bugün işe sıfırdan başlayacak olsa yine aynı şeyi yapacağını söylüyor. Silikon Vadisi veya New York bağlantılı başlayacağını, muhtemelen de 5-10 yıl sonrasının çok popüler olacağına inandığı ürün ve servisler üzerinde çalışan bir girişimci olacağını düşünüyor.

18 yılda yarattığı servete ve değere baktığında ise başarının sırrını uzmanlaşmakta görüyor. Her fırsata, kaçırmamak için atlamamanın en büyük hatalardan biri olduğuna inanıyor. “Her yerde, her zaman sayısız fırsatlar olacaktır. Bu yüzden başarıyı, neye ‘evet’ dediğinizden çok neye ‘hayır’ dediğiniz belirliyor” diyor ve yatırım felsefesini tek cümleyle özetliyor: “Herkes ‘doğru yatırım aman kaçırma’ diyorsa, geç kaldın demektir.”

Yatırım için Amerika kıtasını işaret eden Kurttepeli, risklerin ise enstrümanlardan değil, kişilerin bilmediği, hakim olmadığı alanlara yatırım yapmasından kaynaklandığını düşünüyor. Zaten bir işi tutkuyla yapmaya çok önem veriyor. Bir işin başarısının başlangıç sermayesiyle ilgisi olmadığını, aynı iş kolunda rakiplerine göre az bir sermayeyle kurulan ama daha başarılı olmuş firmaları hatırlatarak vurguluyor: “Mynet’i 120 bin dolara kurdum. Aynı dönemde 100 milyon dolara yakın sermayeyle kurulmuş Ixir, Süperonline gibi şirketlerden kat ve kat daha büyük noktaya geldi” diyor.

Paranın daha kolay hata yapmaya imkan verdiğini söyleyen 47 yaşındaki Kurttepeli, gençlere ise “Tutkulu olmadığınız, keyif almadığınız işi kesinlikle yapmayın” öğüdünde bulunuyor. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster