Mynet Yönetim Kurulu Başkanı/Emre Kurttepeli
Türkiye’nin en büyük yerel içerik portalı Mynet’in patronu 1996’dan bu yana içinde olduğu İnternet işinde göz kamaştırıcı bir portföye sahip: Tamamı son altı yıla sığdırılmış ve tahmini piyasa değeri 75 ila 100 milyon dolar fon büyüklüğüne sahip bir risk sermayesi şirketi ve piyasa değeri 100 milyon doları aşan Mynet… Ailesi İpragaz’ın kurucularından olsa da, Türkiye2de servetini İnternet’ten kazanmış en zengin kişi muhtemelen…
Kurttepeli, iş hayatının dönüm noktasını aile şirketinden ayrılarak kendi işini (kurumsal İnternet servis sağlayıcı Fornet) kurması olarak görüyor. “İlerlemenin olabilmesi için yeni nesillerin önceliklerin belirledikleri çerçeveden çıkabilmesi gerekir. Tabi ki tecrübeli kişileri dinlemek lazım ama her nesil kendi doğrularını bulmak ve uygulamak zorunda. Ben de kendi işimi kurmaya karar verdiğimde babam istememesine rağmen bana mani olmaya çalışmadı hatta destek verdi ki bu, iş hayatımın dönüm noktasıdır” diye anlatıyor.
Zaten bugün işe sıfırdan başlayacak olsa yine aynı şeyi yapacağını söylüyor. Silikon Vadisi veya New York bağlantılı başlayacağını, muhtemelen de 5-10 yıl sonrasının çok popüler olacağına inandığı ürün ve servisler üzerinde çalışan bir girişimci olacağını düşünüyor.
18 yılda yarattığı servete ve değere baktığında ise başarının sırrını uzmanlaşmakta görüyor. Her fırsata, kaçırmamak için atlamamanın en büyük hatalardan biri olduğuna inanıyor. “Her yerde, her zaman sayısız fırsatlar olacaktır. Bu yüzden başarıyı, neye ‘evet’ dediğinizden çok neye ‘hayır’ dediğiniz belirliyor” diyor ve yatırım felsefesini tek cümleyle özetliyor: “Herkes ‘doğru yatırım aman kaçırma’ diyorsa, geç kaldın demektir.”
Yatırım için Amerika kıtasını işaret eden Kurttepeli, risklerin ise enstrümanlardan değil, kişilerin bilmediği, hakim olmadığı alanlara yatırım yapmasından kaynaklandığını düşünüyor. Zaten bir işi tutkuyla yapmaya çok önem veriyor. Bir işin başarısının başlangıç sermayesiyle ilgisi olmadığını, aynı iş kolunda rakiplerine göre az bir sermayeyle kurulan ama daha başarılı olmuş firmaları hatırlatarak vurguluyor: “Mynet’i 120 bin dolara kurdum. Aynı dönemde 100 milyon dolara yakın sermayeyle kurulmuş Ixir, Süperonline gibi şirketlerden kat ve kat daha büyük noktaya geldi” diyor.
Paranın daha kolay hata yapmaya imkan verdiğini söyleyen 47 yaşındaki Kurttepeli, gençlere ise “Tutkulu olmadığınız, keyif almadığınız işi kesinlikle yapmayın” öğüdünde bulunuyor.
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.