Ana SayfaTeknolojiTürkiye’nin dijital hurdacısı---

Türkiye’nin dijital hurdacısı

9 / 9
Türkiye’nin dijital hurdacısı
31 Mayıs 2013 - 10:45 www.finansgundem.com

İKİNCİ EL ÜRÜNLERDE YENİ BİR LİSANSLAMA YAPISI VAR

-Global bazda Türkiye’nin şirketiniz içindeki ağırlığı, önemi nedir?  
Bora Ünlü:
TT Global olarak bütün dünyada yaptığımız mal döngüsü aylık 25 bin ürün civarında, 30 binleri zorluyoruz.  Bunun aylık 5 bin tanesi  Türkiye üzerinden gidiyor.  Türkiye o yüzden önemli bir nokta, Avrupa’ya en yakın noktadayız. Mesela Tokyo’daki merkezimiz Standart Chartered Bankla anlaşma yapıyor. Dünya’da çok büyük bir banka, şimdi Türkiye’ye de geldiler. Standart Charter Bank “Slovakya’da, Çek Cumhuriyeti’ndeki bankalarımın makinalarına da aynı kalite de hizmeti vereceksiniz” diyor. TT Global Türkiye olarak gidip Slovakya’dan alıyoruz. Bu tarz global müşteriler arttıkça Türkiye’nin önemi de çok daha artmaya başlıyor.
-Bütün bu operasyonun başında siz mi varsınız?
Bora Ünlü:
Evet…  
-Geri dönüşüme tabii tutuğunuz makineler talep görüyor mu? Lisanslama da sorun olmuyor mu?
Bora Ünlü: İkinci el ürünlerde yeni bir lisanslama yapısı var… Microsoft’un reberbished ürün lisanslamasını Türkiye’de uygulamaya geçireceğiz. Yani bundan sonra ikinci el ürünleri de lisanslı olarak alabilecek firmalar. Fiyatları daha uygun olacak. İşlem başlamadı ama sözleşmeler yapıldı, imzalar atılıyor. Dubai’de zaten süregelen bir iş… Pazarın büyümesine bir katkısı olacak, KOBİ’ler için çok daha önem kazanacak. “İkinci el ürün alacağım bir de lisans alacağım, pahalıya gelecek” diye düşünüyorken, şimdi lisansı eklenmiş bir şekilde alacak.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster