Ana SayfaTeknolojiTürkiye’nin dijital hurdacısı---

Türkiye’nin dijital hurdacısı

7 / 9
Türkiye’nin dijital hurdacısı
31 Mayıs 2013 - 10:45 www.finansgundem.com

ARAP BAHARI NEDENİYLE PEK ÇOK PLANIMIZI ERTELEMEK ZORUNDA KALDIK

-Türkiye’deki merkeze bağlı olan yerler neresi? Buradan yönettiğiniz operasyonlar var mı?
 Bora Ünlü: Ben Rusya’nın ve Türkiye’nin başındayım. Rusya’da kendi şirketimiz, depomuz var. Kazakistan, Belarus, Moskova’da toplanıyor, Rusya içinde satılıyor. Avrupa’yı da Türkiye üzerinden çeviriyoruz şu anda. Avrupa Birliği’nde bir yeni yapılanma ve Kuzey Afrika ülkelerine de satış organizasyonu için altyapı araştırmaları yapıyoruz. Şu anda o bölgelerin biraz daha kendi ayaklarının üzerinde durmasını bekliyoruz.
-Arap Baharı sizi etkiledi mi?
Bora Ünlü: Arap Baharı nedeniyle pek çok planımızı ertelemek zorunda kaldık.  Libya da, iş yapmayı planlarken bir anda dağıldı gitti, şimdi yeni yeni toparlanıyor. Tunus, Cezayir hep Türkiye’den hizmet vermeyi istediğimiz noktalar.
-Peki, iş hacminiz nedir?
Bora Ünlü: İlk kurulduğumuzda aylık 100-200 gibi ürünle başladık. Başlangıçta biraz daha zayıf oluyor. HP’nin bütün dünya operasyonunu yönetiyoruz. HP’nin kiraladığı makinaların kira dönüşü işlemlerini yapıyoruz. Bunun yansıra yeni finansal kiralama kanununun yönetmeliği çıktı, artık bankalar da bundan sonra finansal kiralama operasyonları yapmaya başlayacak. Bizim gibi firmalara hep ihtiyaçları olacak. Teknoloji firmaları ekipmanları finansal kuruluşlara kiralıyor, kira süresi dolduğu zaman bize örneğin, “Şu firmada 300 tane bilgisayar var, gidip onları alın, üzerindeki verileri imha edin, gerekli işlemleri yapın, raporunu verin, ardından bunu değere dönüştürün” diyor.  Bir anlamda  ‘Varlık Yönetimi’ işi yapıyoruz. Bu sene aylık 2000 ürün hedefimiz var.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster