Ana SayfaTeknolojiTürkiye’nin dijital hurdacısı---

Türkiye’nin dijital hurdacısı

6 / 9
Türkiye’nin dijital hurdacısı
31 Mayıs 2013 - 10:45 www.finansgundem.com

TÜRKİYE İÇİN ÇOK FAZLA MAL GELİRSE, DUBAİ’YE GÖNDERİYORUZ

Türkiye’de de merkez ofis mi var nasıl?
Bora Ünlü: 
Türkiye’de Çatalca Serbest Bölgesi’nde bir şirketimiz var. Avrupa Birliği’ne (AB) yönelik bir hizmet veriyor. Avrupa’nın malını buradan alıyoruz. Almanya’dan, İskoçya’dan mallar serbest bölgeye geliyor. Yeniden kullanılır hale getiriliyor. Türkiye’ye kullanılmış ürün getirilmesi, ithal edilmesi yasak. O yüzden biz bu operasyonu Serbest Bölge’de yapmak durumundayız. Bu işlemler Serbest Bölge’de yapılıyor. Ardından Dubai’ye gönderiliyor. Pazarın neredeyse yüzde 90’ı Dubai’deki merkezimizde yapılıyor. Dubai’den de Afrika’ya Pakistan’a Hindistan’a gönderiliyor. Türkiye içinde de ayrı bir şirketimiz var. Onun merkezi de İkitelli’de… Türkiye’den bulduğumuz ürünü mümkün olduğu kadar Türkiye içerisindeki pazara sunuyoruz. Türkiye için çok fazla mal gelirse, Dubai’ye gönderiyoruz. Çünkü Türkiye’den ikinci el ürünü ihraç edebiliyorsunuz ama ithal edemiyorsunuz.
-Kaç yıldır Türkiye’de hizmet veriyorsunuz? İlk kuruluşu ne zaman Japonya’daki şirketin?
Bora Ünlü:
2010’da kurulduk, 3 yıllık bir firmayız. Japonya’daki ana merkez şirket ise 15 senelik bir firma. Japonya elektroniği çok yaygın kullanan bir ülke…  Japonya’da insanlar müzik setlerini, buzdolaplarını değiştirdikleri zaman eskilerinin bir şekilde verilmesi gerek ya da birisi gelsin ‘bu buzdolabını alsın götürsün’ gibi ihtiyaçlar oluyor. Bunlar bir konteynera eski elektronik eşya doldurup  Dubai’ye gönderiyorlar. Oradan çeşitli pazarlara satılıyor. Çünkü Dubai dünya ticaretinin kalbi, serbest ticaret yapıyor.
İstanbul da ayrı bir merkez; o yüzden serbest bölgedeki operasyonumuza da çok önem veriyoruz. Kuzey Afrika’ya, Doğu Avrupa’ya, İstanbul’dan çok yakınız. Şimdi bizim bir alış bir de satış pazarımızın olması gerekiyor. Hemen yanı başımızda gelişmekte olan ve az gelişmiş, Türkiye’nin gerisinde olan Doğu Avrupa ülkeleri var.
Almanya, Hollanda, İngiltere gibi Avrupa ülkelerinden alıp kullanılır hale getirip Nijerya’da, Pakistan’da, Tanzanya’da satıyoruz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster