Ana SayfaTeknolojiTürkiye’nin dijital hurdacısı---

Türkiye’nin dijital hurdacısı

5 / 9
Türkiye’nin dijital hurdacısı
31 Mayıs 2013 - 10:45 www.finansgundem.com

FİRMALAR GELİP BİZİM HAZIRLADIĞINIZ MAKİNELERİ ALIYOR VE PAZARA SUNUYORLAR

-Sizin özel bayiniz mi?
Bora Ünlü: Bizim özel bayimiz değil ama kemikleşmiş bir müşteri yapımız oluşmaya başladı. Bu firmalar gelip bizim hazırladığınız makineleri alıyor ve pazara sunuyorlar. Anadolu’da satılıyor.  İstanbul’da belli başlı ikinci el pazarları vardır. Kadıköy’de Yazıcıoğlu İş Merkezi var, Mecidiyeköy’deki de yine iyi bir ikinci el pazarıdır, bir de Perpa pazarı var. Buralarda son kullanıcıya, yani bireylere ve KOBİ’lere satılıyor. Yeni bir mimarlık ofisi ya da avukatlık bürosu açacaksınız diyelim. İlk başlangıçta 4 tane laptopa, bir printera ihtiyacınız var. İnanılmaz bir yatırım maliyeti çıkıyor. Ben bunu bir seneliğine, ikinci el makineleri alayım, kullanayım, hiçbir problem olmasın istiyorsunuz. O zaman bizim ürünler çok cazip geliyor. Normalde bu tür ürünlerde 2 yıl garanti varken ikinci el ürünlerde de bayiler 3 aya kadar garanti verebiliyorlar.
-Şirketiniz Japon sermayeli mi? Nerelerde faaliyet gösteriyor?
Bora Ünlü:  Şirketimiz Japon sermayeli, merkezi Tokyo’da. Bütün dünyada faaliyet gösteriyor. Amerika, Pakistan, Afrika en büyük merkezlerimiz. Dubai’de serbest bölgede yerimiz var. Dünyadaki bütün birincil yaşam ya da lokal pazarda satılamayan ürünler Dubai’ye gönderiliyor. Orada, Dubai Refreshment (Refurshment: bilgisayarın yenilenmesi merkezi) var.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster