Ana SayfaTeknolojiTürkiye’nin dijital hurdacısı---

Türkiye’nin dijital hurdacısı

4 / 9
Türkiye’nin dijital hurdacısı
31 Mayıs 2013 - 10:45 www.finansgundem.com

TÜRKİYE’DE’ X’ FİRMADAN ALIP ANTEP’TE ‘Y’  KOBİ’SİNE BU MAKİNELERİ SATABİLİYORUZ

-Hangi firmalardan talep geliyor, bireylere de hizmet veriyor musunuz?
Bora Ünlü:  Hayır, bireylerle çalışmıyoruz. Normalde patron firmaları, sonra KOBİ’ler, yabancı firmalar, entry price firmalarla çalışıyoruz. Şimdi kendi regülasyonu olan firmalar diyor ki, “Ben (IT) ekipmanlarımı 3 senede bir yenilerim”.  3 senede bir yenilendiği zaman makinelerin ülkelere göre dağılım yaşları var. İşte Avrupa 2-3 sene kullanıyor, Türkiye 5 sene kullanıyor, Afrika 10 sene kullanıyor o makineyi. Böyle olduğu zaman, pazar farklılıklarını da kullanabiliyorsunuz. Global olduğumuz için İngiltere’den alıp, Pakistan’da satabiliyoruz mesela. Veya Türkiye’de’ x’ ilaç firmasından alıp Antep’te ‘Y’  KOBİ’sine bu makineleri satabiliyoruz. Veya bireysel pazarda satabiliyorsunuz. Bugün çocuklarımıza bilgisayar almak durumunda kalıyoruz. Okulda ödevler bilgisayarla verilmeye başlandı. Eskiden bir evde bilgisayar olması lüks olarak gözüküyordu. İnternet kafelere falan gidiliyordu. Bugün aynı evde kardeşler birbirlerini kıskanıyor. “Onun bilgisayarı var ben de istiyorum, ben de ödev yapacağım” diyor. Ona da alınıyor. Sonuçta ortadirek dediğimiz bir yapı var. Herkes birden fazla yeni bilgisayar alamaz. Bunlar için bizim verilerini sildiğimiz, onarım yaptığımız bilgisayarlar çok cazip olabiliyor.
-Bunlar nerelerde satılıyor?
Bora Ünlü: Tamamen bir bayi ağı içinde satıyoruz. Bizim son kullanıcıyla hiçbir bağlantımız yok. İkinci el işi yapan firmalar bizden alıyorlar.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster